18:58 03.05.2019

Депутат фракції "БПП" вважає оптимальним проведення інавгурації 31 травня

2 хв читати
Депутат фракції "БПП" вважає оптимальним проведення інавгурації 31 травня

 Народний депутат фракції "Блок Петра Порошенка" Віталій Курило вважає нереальною запропоновану дату проведення інавгурації новообраного президента України 19 травня.

"Депутат Міщенко (Сергій Міщенко, позафракційний - ІФ) зареєстрував постанову про інавгурацію 19 травня. Вона (ця дата - ІФ) абсолютно нереальна", - сказав він в ефірі телеканалу "Прямий" у п'ятницю.

В.Курило зазначив, що постанову про дату інавгурації Верховна Рада може ухвалити лише до 14 травня. Тому підготуватися до заходу і запросити гостей на 19 травня - "мало реально".

Депутат вважає оптимальним призначити інавгурацію на 31 травня - "в п'ятницю, коли можуть прилетіти гості".

Як повідомлялося, у Верховній Раді зареєстровано проект постанови про проведення урочистого засідання парламенту, присвяченого складенню присяги українському народові новообраним президентом України 19 травня 2019 року.

Відповідний проект постанови №10270 3 травня зареєстрував у парламенті позафракційний народний депутат України Сергій Міщенко.

Раніше цього дня радник обраного президента України Володимира Зеленського, екс-міністр фінансів Олександр Данилюк повідомив, що дата інавгурації обраного президента поки що невідома, і її визначення є більше не технічним, а політичним питанням.

Як повідомлялося, 30 квітня Центральна виборча комісія України офіційно оголосила, що в другому турі виборів Володимир Зеленський набрав 73,22% голосів виборців та обраний на посаду президента Української держави.

3 травня результати виборів президента України офіційно опубліковано в друкованому парламентському виданні "Голос України".

Згідно із законодавством, проведення інавгурації має відбутися не пізніше ніж через 30 днів після офіційного оголошення результатів президентських виборів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА