Політика

Федеріка Могеріні обговорила з главою МЗС Куби активізацію Вашингтоном антикубинського закону

Глава дипломатії ЄС Федеріка Могеріні і міністр закордонних справ Куби Бруно Родрігес Парілья обговорили телефоном рішення США повністю відновити дію закону "Про кубинську свободу і демократичну солідарність".

"Федеріка Могеріні і міністр Родрігес Парілья (...) обговорили рішення Сполучених Штатів ввести в дію розділ 3 закону Хелмса-Бертона (Libertad), а також наступне засідання спільної ради ЄС-Куба", - йдеться в комюніке Європейської зовнішньополітичної служби, поширеному ввечері в суботу в Брюсселі.

У повідомленні наголошується, що сторони обмінялись думками про останні події в Венесуелі, зокрема з урахуванням майбутньої міністерської зустрічі Міжнародної контактної групи, яка повинна відбутись 6-7 травня в Коста-Ріці.

17 квітня держсекретар США Майк Помпео оголосив про відновлення дії розділу 3 закону "Про кубинську свободу і демократичну солідарність" 1996 року, відомого як закон Хелмса-Бертона або Libertad Act.

Закон Хелмса-Бертона розширив застосування початкового американського ембарго щодо іноземних компаній, які торгують з Кубою, і застосував санкції до цих компаній за "незаконний оборот", як вважають у США, майна, що раніше належало американським громадянам, але конфіскованого Кубою після революції. Закон також поширюється на майно, яке раніше належало кубинцям, які відтоді стали громадянами США.

Активізація цього закону зачіпає інтереси бізнесу ЄС.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ