16:16 06.05.2019

Зеленський на зустрічі з рабинами попросив підтримати його ініціативу про діалог із жителями окупованої частини Донбасу та Криму

2 хв читати
Зеленський на зустрічі з рабинами попросив підтримати його ініціативу про діалог із жителями окупованої частини Донбасу та Криму

Новообраний президент України Володимир Зеленський на зустрічі з рабинами з різних регіонів України попросив підтримати його ініціативу про розвиток діалогу з жителями окупованих територій Донбасу та Криму.

"Я провів зустрічі з представниками різних релігій і культур. І сьогодні звертаюся до вас із проханням підтримати нашу ідею розвитку діалогу з жителями тимчасово окупованих територій на сході України та в Криму. Ми вважаємо за необхідне не втрачати зв'язку з цими людьми, тому що всі вони - українці, наші співгромадяни", - наголосив під час зустрічі В.Зеленський.

Як повідомляє прес-служба В.Зеленського, в понеділок він провів зустріч із представниками Ради рабинів України. У ній взяли участь рабини з різних регіонів України: головний рабин Дніпра та Дніпропетровської області Шмуель Камінецький (Центральна Україна); головний рабин Харкова і Харківської області Мойше Москович (Східна Україна); головний рабин Одеси і півдня України Авраам Вольф; головний рабин Житомира і Західної України Шломо Вільгельм; головний рабин Донбасу Пінхас Вишецький; головний рабин України і Києва Моше Реувен Асман.

Головний рабин Донбасу П.Вишецький, який тривалий час проживав у Донецьку, зазначив, що запропонована ініціатива - це найбільш правильний і дієвий шлях. "Навіть трохи світла відганяє багато темряви. Є три головні чинники успіху вашого правління: правосуддя, чесність і мир. Ніколи не робити того, чого б ти не хотів, щоб зробили тобі. Ось головне правило", - зазначив він.

Серед іншого на зустрічі йшлося про боротьбу з антисемітизмом. Учасники зазначили, що в Україні на сьогодні ця проблема не є гострою, як в інших країнах світу. Щороку в Україну приїжджає більше ніж 800 тис. паломників, на території країни поховані 150 єврейських праведників.

"Нині в Україні проживає не менше ніж півмільйона євреїв, для яких Україна - рідна земля, яку ми любимо. І мріємо про те, щоб життя в Україні було гідним і щасливим для всіх людей. Немає жодних суперечностей у тому, щоб бути євреєм і бути справжнім патріотом України", - зазначив головний рабин Дніпра і Дніпропетровської області Ш.Камінецький.

Наприкінці зустрічі гості подарували В.Зеленському ексклюзивне видання Тори.

Як повідомлялося, 30 квітня В.Зеленський зустрівся з предстоятелем Православної церкви України митрополитом Епіфанієм, почесним патріархом Київським і всієї Руси-України Філаретом і главою Української православної церкви (Московського патріархату) митрополитом Онуфрієм.

2 травня В.Зеленський зустрівся з духовними лідерами мусульман України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА