08:31 07.05.2019

Помпео підтвердив готовність до співпраці з Росією з деяких проблем

2 хв читати
Помпео підтвердив готовність до співпраці з Росією з деяких проблем

Держсекретар США Майк Помпео заявив, що Вашингтон готовий співпрацювати з Росією у вирішенні проблем, в яких інтереси двох країн перетинаються.

"Я зустрічався зі своїми партнерами, будучи директором ЦРУ, щоб знайти ті аспекти, в яких наші інтереси перетинаються і за якими ми могли б досягти спільного прогресу. Це те, чого ми, сподіваюся, можемо досягти. Але, може бути, нам і не вдасться. Подивимося", - сказав дипломат в інтерв'ю фінському виданню Helsingin Sanomat.

У відповідь на питання про перспективи співпраці з Росією за договором про обмеження стратегічних наступальних озброєнь (СНО) він нагадав, що ця проблема обговорювалася президентами Дональдом Трампом і Володимиром Путіним в їх останній телефонній розмові.

"Бесіда президентів Трампа і Путіна була дуже гарною. Думаю, вона може стати основою для формування команд, щоб рухатися вперед", - зазначив М.Помпео.

За його словами, "президент Трамп глибоко усвідомлює, що потрібні два партнери, які готові дотримуватися договору, тому ми повинні переконатися, що на відміну від ДРСМД у нас є система стимулів, яка змусить країни фактично дотримуватися домовленостей".

"Президент Трамп також знає, що тепер у нас є третій учасник. Ці договори були укладені десятиліття назад, коли Китай перебував у іншому стані. Тепер він представляє і геостратегічну загрозу. І тому президент Трамп дуже хотів би, щоб Китай був частиною будь-якої досягнутої угоди , і ми постараємося цього домогтися", - додав дипломат.

Журналіст запитав М.Помпео, чи вважає той реалістичним укладення багатосторонньої угоди з питань контролю над озброєннями або ж спочатку слід сфокусувати зусилля на двосторонній.

"Думаю, ми можемо почати обговорення більш широкого варіанту. Можливо, буде занадто амбітним вважати, що цього можна досягти за короткий час. До закінчення терміну дії договору з СНО залишилася пара років. Може бути, нам доведеться займатися ним на двосторонній основі. Однак я сподіваюся, що в ході дискусій ми зможемо визначити, чи немає способу зайнятися цим трьом країнам. Це те, від чого світ виграє найбільше, і тому це результат, якого ми будемо прагнути", - сказав М.Помпео.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА