09:00 08.05.2019

Іран відмовився виконувати окремі зобов'язання з ядерної угоди

1 хв читати
Іран відмовився виконувати окремі зобов'язання з ядерної угоди

Іран направив послам Німеччини, Великої Британії, Китаю і Росії повідомлення про прийняте рішення "призупинити виконання деяких зобов'язань" у рамках так званої ядерної угоди, повідомляє агентство Tasnim. Рішення щодо призупинення виконання зобов'язань прийняла Вища рада національної безпеки Ірану.

Агентство зазначає, що стосовно деталей Тегеран поінформував верховного представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріку Могеріні як координатора угоди щодо ядерної програми.

Повний текст заяви опублікований на сайті президента Ірану. У ньому йдеться, що країни - учасниці угоди не вжили конкретних кроків, щоб "компенсувати збитки від санкцій США". Через це Тегеран не бачить іншого виходу, крім як "скоротити свої зобов'язання".

Іран, зокрема, не буде дотримуватися домовленостей щодо обмеження запасів збагаченого урану і важкої води (вона використовується в ядерних реакторах). У заяві йдеться, що у інших країн буде 60 днів на те, щоб виконати свої зобов'язання, "особливо в банківській сфері і в сфері нафтових родовищ". Якщо цього не станеться, Іран, окрім відмови від виконання умов зі збагачення урану, приступить до модернізації ядерного реактора на важкій воді в Араці. За умовами ядерної угоди Тегеран зобов'язався не використовувати цей реактор для вироблення збройового плутонію.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

Стефанчук у ПАРЄ: Минув час засудження російської агресії, настав час об'єднаного спротиву терору РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА