12:33 08.05.2019

Зеленський і Фріланд обговорили плани щодо боротьби з корупцією в Україні та пошук мирного врегулювання конфлікту на Донбасі

2 хв читати
Зеленський і Фріланд обговорили плани щодо боротьби з корупцією в Україні та пошук мирного врегулювання конфлікту на Донбасі

Новообраний президент України Володимир Зеленський обговорив із прибулою в середу до країни міністром закордонних справ Канади Христею Фріланд плани щодо боротьби з корупцією та Мінський формат урегулювання конфлікту на сході України.

"Ми не хочемо говорити про боротьбу з корупцією, ми хочемо домогтися перемоги над нею", - наводить слова В.Зеленського його прес-служба.

За словами новообраного президента, для цього його команда робитиме так, щоб громадяни якомога менше контактували з чиновниками.

"Наша мета - це держава в смартфоні", - пояснив В.Зеленський.

Зі свого боку Х.Фріланд зазначила, що в деяких сферах навіть Канада може брати приклад з України. Зокрема, це стосується системи електронних декларацій. "Ми бачимо багато спільного між вами і нашим прем'єр-міністром (Джастіном - ІФ) Трюдо. За чотири тижні до виборів ніхто не вірив, що ми виграємо", - повідомила міністр закордонних справ Канади.

Вона додала, що сучасним політикам дуже важливо слухати своїх громадян. Х.Фріланд також запевнила, що В.Зеленський може розраховувати на підтримку Канади на міжнародній арені.

"Дуже важливо, що за вас проголосувала вся Україна. Демократична Україна, де є успішна економіка - це приклад для всіх країн пострадянського регіону, зокрема для росіян", - висловила думку глава МЗС Канади.

Сторони також обговорили пошук мирного врегулювання конфлікту на сході України.

"У нас є шанс для припинення вогню і повернення Донбасу", - сказав канадському дипломату В.Зеленський.

Під час зустрічі також йшлося про потужне представництво Української держави на конференції з питань підтримки реформ в Україні, яка відбудеться в Торонто в липні 2019 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА