13:42 08.05.2019

Кабмін України поставив поза законом російські паспорти жителів Донбасу і готує перелік причетних до цього чиновників РФ для запровадження санкцій

2 хв читати
Кабмін України поставив поза законом російські паспорти жителів Донбасу і готує перелік причетних до цього чиновників РФ для запровадження санкцій

Кабінет Міністрів України має намір підготувати перелік посадових осіб Російської Федерації, які причетні до організації та реалізації спрощеної процедури видачі російських паспортів на непідконтрольній території Донбасу, до яких має бути застосовано персональні санкції.

"Ми знаємо зараз перелік осіб, які безпосередньо задіяні в незаконних діях із видачі паспортів українським громадянам і фактично тиску та примусу громадян до отримання таких документів. Ми готуємо зараз перелік таких посадових осіб РФ, до яких мають бути застосовані персональні санкції у взаємодії з міжнародними партнерами", - сказав міністр із питань тимчасово окупованих територій і переміщених осіб Вадим Черниш журналістам після засідання Кабміну в середу.

Він зазначив, що на засіданні в середу уряд, як і передбачалося, ухвалив рішення про визнання незаконними та недійсними паспорти, які видає Російська Федерація громадянам України на тимчасово окупованих територіях Донбасу.

Зокрема, за його словами, одне з рішень передбачає, що Кабмін України реагуватиме на незаконну та протиправну видачу паспортів РФ.

Друге рішення затверджує перелік пунктів із видачі російських паспортів жителям окупованих територій, документи яких визнаватимуть недійсними з дати набуття чинності рішенням РФ про спрощену систему видачі таких документів. Нині до таких належать два російські населені пункти: село Покровське та Новошахтинськ Ростовської області РФ.

Крім того, додав В.Черниш, Кабмін України ухвалив рішення звернутися через Міністерство закордонних справ країни до держав світу із закликом також визнати недійсними такі фейкові документи.

"Деякі експерти нині готують зміни для обговорення та подальшого внесення до закону України про громадянство, але про них ми говоритимемо трохи пізніше", - додав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА