18:37 08.05.2019

Порошенко на зустрічі з Фріланд закликав Канаду підтримати посилення санкцій проти РФ у відповідь на "паспортні" укази

2 хв читати
Порошенко на зустрічі з Фріланд закликав Канаду підтримати посилення санкцій проти РФ у відповідь на "паспортні" укази

Президент України Петро Порошенко та міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд на зустрічі в Києві обговорили погіршення ситуації на Донбасі, чергові провокації Росії та можливість посилення санкцій проти РФ.

"Сторони обговорили погіршення ситуації на Донбасі в контексті чергових провокаційних дій Москви. Петро Порошенко закликав Канаду підтримати посилення санкцій проти Росії у відповідь на так звані паспортні укази", - повідомляє прес-служба глави Української держави.

Він наголосив на важливості розгортання миротворчої місії під егідою ООН на тимчасово окупованій частині Донбасу, зокрема на неконтрольованій ділянці державного кордону між Україною та Росією.

Окрема увага приділялася звільненню 24 моряків і всіх українських заручників, незаконно утримуваних Росією.

П.Порошенко подякував Канаді, зокрема на рівні Великої Сімки, за всебічну підтримку, у питанні як проведення реформ, так і протидії російській агресії, а також за впровадження в березні в координації з ЄС і США так званого азовського пакета санкцій.

Президент відзначив роль Канади і в розвитку оборонного потенціалу Збройних сил України. "Обговорювалися потенційні напрями поглиблення безпекової співпраці між Києвом та Оттавою, а також підтримка Канадою можливості отримання Україною Плану дій щодо членства в НАТО", - зазначено в повідомленні.

Крім того, П.Порошенко повідомив главі МЗС Канади про підвищення грошового забезпечення українських військовослужбовців, які захищають українську землю на лінії зіткнення. "Сьогодні немає військовослужбовця, який отримуватиме менше ніж 27,6 тис. грн. У середньому грошове забезпечення буде понад 30 тис. грн. Як я і обіцяв, майже тисячу гривень на день український військовослужбовець на фронті отримуватиме", - розповів він.

У свою чергу Х.Фріланд привітала вільний і демократичний характер президентських виборів в Україні та відзначила особисту роль у цьому глави держави П.Порошенка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА