15:29 09.05.2019

Україна продовжує інтеграцію у глобальний світ - Климпуш-Цинцадзе у Вашингтоні

2 хв читати
Україна продовжує інтеграцію у глобальний світ - Климпуш-Цинцадзе у Вашингтоні

Уряд України збереже безперервність європейського та євроатлантичного курсу України на інституціональному рівні, заявила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе під час зустрічі з головою правління Національного демократичного інституту (NDI) Мадлен Олбрайт у Вашингтоні.

І.Климпуш-Цинцадзе також виступила на заході, присвяченому питанням лідерства жінок (Celebrating Risk-Takers for Women's Empowerment), повідомляє в четвер прес-служба віце-прем'єра.

"У межах конституційних повноважень ми трансформуємо державні інституції відповідно до норм і стандартів НАТО та міжнародних зобов'язань України. Ми зосередимо наші зусилля на економічному зростанні, встановленні справедливих правил гри для бізнесу та подальшому поліпшенні інвестиційного клімату. Продовжимо протистояти російській гібридній агресії. Інтеграція до євроатлантичних структур стосується не лише виконання міжнародних зобов'язань України, а й демонстрації її цивілізаційного та геополітичного вибору. Сьогодні це дорожня карта трансформації українських інституцій, що є ключовим фактором для існування держави", - заявила І.Климпуш-Цинцадзе.

Вона зазначила, що як профільна представниця уряду України підтримує міцні зв'язки з усіма західними установами та міжнародними партнерами з питань стратегічного і щоденного характеру. "Незважаючи на політичні зміни, Україна продовжує інтеграцію з глобальним світом. Ми прагнемо підтримувати постійні, тісні та взаємовигідні відносини з країнами вільного світу", - додала І.Климпуш-Цинцадзе.

Віце-прем'єр наголосила, що нині Україна як ніколи гостро потребує підтримки західних партнерів щодо системних змін і посилення інституційної спроможності державних структур, які, незважаючи на політичну турбулентність і популізм, прагнуть зберегти стійкий курс України. "Підтримуючи українські інститути, які швидко розвиваються, ви підтримуєте не лише Україну - ви підтримуєте просування свободи й демократії, доводите, що демократія має значення", - зазначила представниця українського уряду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА