12:20 10.05.2019

Порошенко в телефонній розмові закликав Меркель підтримати посилення санкцій проти РФ у відповідь на "паспортні укази" Путіна

2 хв читати
Порошенко в телефонній розмові закликав Меркель підтримати посилення санкцій проти РФ у відповідь на "паспортні укази" Путіна

Президент України Петро Порошенко під час телефонної розмови з канцлером Німеччини Ангелою Меркель закликав Берлін підтримати посилення санкцій проти Росії у зв'язку з рішенням Москви щодо видачі російських паспортів жителям окупованих територій Донбасу.

Як повідомляє в п'ятницю прес-служба глави Української держави, під час розмови сторони обговорили розвиток ситуації на Донбасі у світлі останніх провокаційних кроків Росії. "Петро Порошенко закликав Берлін підтримати посилення санкцій проти Москви у відповідь на так звані паспортні укази", - йдеться в повідомленні.

Також у контексті розгляду в Гамбурзі Міжнародним морським трибуналом питання звільнення 24 українських моряків, захоплених російською стороною в Керченській протоці в листопаді 2018 року, особливу увагу було приділено подальшому посиленню тиску на Москву для прискорення звільнення всіх українських заручників, яких незаконно тримає Росія.

Президент України також подякував німецькому лідеру за особливу увагу до ситуації в Україні, передусім у питанні відновлення її територіальної цілісності.

П.Порошенко зазначив, що за останні п'ять років українсько-німецьке партнерство досягло стратегічного рівня. Він особливо відзначив усебічну підтримку України з боку уряду Німеччини та особисто канцлера, включаючи впровадження реформ, зокрема децентралізації, посилення інститутів правової держави, підтримку України на євроінтеграційному шляху.

У свою чергу канцлер А.Меркель відзначила чесність і змагальність виборчого процесу в Україні, а також особисту роль П.Порошенка в проведенні демократичних виборів і реалізації реформ у країні.

Канцлер Німеччини висловила сподівання, що нове керівництво України дотримуватиметься принципу наступництва зовнішньої політики, передусім щодо ЄС, та розвитку українсько-німецького стратегічного партнерства.

А.Меркель запевнила, що Україна залишиться в центрі уваги політики ЄС та Німеччини.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА