15:37 10.05.2019

Співпраця України та США у військово-технічній сфері залежатиме, зокрема, від кадрової політики Зеленського - заступник секретаря РНБО Кривонос

2 хв читати
Співпраця України та США у військово-технічній сфері залежатиме, зокрема, від кадрової політики Зеленського - заступник секретаря РНБО Кривонос

 У США задоволені рівнем оборонної та військово-технічної співпраці з Україною та розраховують на спадкоємність політики Києва у цій сфері, зокрема в кадрових питаннях, заявив заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Сергій Кривонос.

Оцінюючи в ефірі телеканалу "Голос Америки" підсумки його робочої поїздки до Вашингтона С.Кривонос зазначив, що проведені зустрічі з представниками військово-політичного керівництва США підтвердили, що двостороннє оборонне співробітництво "активно триває".

"Ті напрацювання, які було напрацьовано протягом останніх п'яти років, дають досить хороший результат", - сказав він, зауваживши: "Поки що немає такого розуміння, що щось погіршиться. Звичайно, час покаже".

За словами заступника секретаря РНБО, подальший характер і рівень партнерства з США в оборонному секторі залежатиме насамперед від кадрових рішень новообраного президента України Володимира Зеленського: "Які люди прийдуть до складу команди, наскільки вони розуміють ситуацію, наскільки вони професійні".

При цьому відповідаючи на запитання про наявність в американських партнерів занепокоєння з приводу "непередбачуваності" команди В.Зеленського, С.Кривонос сказав: "Певне занепокоєння є, але американці сподіваються, що все буде добре... Вони сподіваються, що частина людей команди (п’ятого президента України - ІФ) Петра Порошенка залишаться на своїх місцях".

Говорячи про наповнення поточного двостороннього ВТС і військово-технічної допомоги Вашингтона Києву, С.Кривонос сказав: "Ми просимо те, що не можемо купити, або те, що не можемо зробити".

"Багато що з того, що ми просили в 2015-2016 роках, наші підприємства вже виробляють самі... Тому наразі ми просимо більш технологічне обладнання, яке ми поки що не можемо виробляти. Хоча багато конструкторських бюро і підприємств працюють над цим, і вже є дуже хороші результати", - сказав він.

При цьому заступник секретаря РНБО особливо відзначив значущість наданої в нових умовах допомоги США в навчанні ЗСУ. За його словами, американські тренувальні місії вже успішно співпрацюють із Сухопутними військами, ВМС, ССО ЗСУ. "Найближчим часом відбудуться переговори про збільшення тренувальних місій для інших родів військ", - зазначив він.

Як повідомлялося, С.Кривонос перебував із робочим візитом у США 7-8 травня. Програма візиту включала участь у роботі засідання українсько-американської комісії з обміну інформацією про розробки та дослідженнях у сфері ВТС, а також низку зустрічей із представниками військово-політичного істеблішменту й оборонного бізнесу США, де обговорювалися питання двостороннього ВТС і реформа ОПК України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Столтенберг ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА