18:34 10.05.2019

У ВР зареєстровано черговий проект постанови: інавгурацію Зеленського пропонують призначити на 1 червня

2 хв читати
У ВР зареєстровано черговий проект постанови: інавгурацію Зеленського пропонують призначити на 1 червня

 Народний депутат України фракції "Блок Петра Порошенка" Олександр Сугоняко вніс до Верховної Ради проект постанови про проведення інавгурації новообраного президента України в суботу, 1 червня.

Як повідомляється на офіційному сайті Верховної Ради, відповідний документ зареєстровано у п'ятницю під №10270-4. "Провести 1 червня 2019 року о 10:00 у залі засідань Верховної Ради України урочисте засідання Верховної Ради України з нагоди складення присяги українському народові новообраним президентом України", - йдеться в тексті проекту постанови.

Це вже п'ятий проект постанови. Раніше позафракційні народні депутати Сергій Міщенко і Віктор Балога подали проекти постанов (№10270 і №10270-1), в яких запропонували провести інавгурацію обраного президентом України Володимира Зеленського 19 травня. Пізніше позафракційний народний депутат Віталій Купрій зареєстрував проект постанови про проведення урочистого засідання Верховної Ради, присвяченого складенню присяги В.Зеленським, 20 травня.

Після цього народний депутат України фракції "Блок Петра Порошенка" вніс проект постанови №10270-3, який передбачає проведення інавгурації у два етапи: офіційний у залі засідань ВР 19 травня згідно з регламентом парламенту, а також другий - на НСК "Олімпійський" 3 червня "для забезпечення участі громадськості та запрошених гостей іноземних держав", під час якого новообраний президент повинен повторно проголосити присягу українському народу та інавгураційну промову.

Згідно з українським законодавством, урочисте засідання ВР, на якому новообраний президент України складає присягу, проводиться не пізніше ніж через 30 днів після офіційного оголошення результатів чергових виборів президента України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА