20:17 10.05.2019

Гройсман повідомив про консультації і з Порошенком, і з Яценюком, а про формат участі у виборах розповість пізніше

2 хв читати

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман обіцяє незабаром розповісти про формат своєї участі в парламентських виборах, при цьому заявив, що консультації тривають, зокрема, з президентом Петром Порошенком і лідером партії "Народний фронт" Арсенієм Яценюком.

"Я ще два роки тому говорив про те, що братиму участь у парламентських виборах. Для чого? Не для того, щоб просто брати участь у виборах або отримати мандат - мене це ніяк не мотивує. Мене мотивує інше: я вважаю, що через прийняття правильних рішень, через їх реалізацію можна кардинально змінювати ситуацію в країні", - сказав В.Гройсман в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Він зазначив, що через присутність у парламенті можна формувати виконавчу владу та парламентську більшість під реалізацію ідей. "Чого люди хочуть узагалі від влади? Люди хочуть стабільності, економічного зростання і загального благополуччя в країні. Чого люди очікують від мене? Вони очікують, що нашій команді вдасться створити умови, за яких ці речі стануть досяжними", - констатував прем'єр.

Стосовно формату участі у виборах В.Гройсман повідомив, що незабаром розповість про нього, але зазначив, що це має бути дуже чіткий і прагматичний формат.

"А консультації тривають. Є пропозиції і від президента, ми також багато говоримо про це з моїм колегою Арсенієм Яценюком. Загалом, наскільки я знаю, багато різних політичних гравців між собою говорять", - зазначив прем'єр.

Водночас він заявив, що є і ті політики, з ким він не обговорює спільні подальші політичні плани. "Я вважаю, що нам потрібно швидко вирішити глобально одну проблему - це зміна якості життя українських громадян. Де ми бачимо зразок цієї якості? В Європі. Це означає, що європейська та євроатлантична інтеграція для мене є важливим пріоритетом. Тому все, що не суперечить моїм поглядам, зокрема й моральним, припустимо; в мене немає проблеми спілкуватися з такими людьми. Але мені ніколи не буде по дорозі з популістами", - констатував прем'єр.

Як повідомлялося, у квітні В.Гройсман заявив, що для участі в чергових виборах до Верховної Ради він сформує нову політичну силу.


Повний текст інтерв'ю В.Гройсмана буде розміщено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА