13:58 11.05.2019

Команді Зеленського доведеться вести тонку гру з владою США

2 хв читати
Команді Зеленського доведеться вести тонку гру з владою США

Постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба вважає, що команді обраного президентом України Володимира Зеленського доведеться приймати складні рішення у відносинах із владою США.

"Різка заява Джуліані, близького соратника Трампа - це небезпечно. Зберегти та примножити підтримку США - це фундаментальний національний інтерес України. Тут тонка гра, в яку доведеться грати команді нового президента і ухвалювати складні рішення", - написав Д.Кулеба у своєму мікроблозі у Twitter у суботу, коментуючи пояснення особистого адвоката президента США Дональда Трампа Руді Джуліані про скасування свого візиту в Україну.

Як повідомлялося, Р.Джуліані в інтерв'ю New York Times повідомив, що планує найближчими днями поїхати в Україну, щоб переконати нову владу не припиняти розслідування, які, як він вважає, будуть вигідні американському лідерові. За інформацією видання, адвокат мав намір відбути до Києва на зустріч із В.Зеленським і переконати його дати хід розслідуванням, які можуть принести нову інформацію про дві справи, що становлять особливу важливість для Д.Трампа.

Перша стосується витоків розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера про можливе російське втручання у вибори США. Друга - зв'язку сина колишнього віце-президента США Джозефа Байдена Гантера з українською газовою компанією.

Пізніше в телешоу Fox News @ Night Р.Джуліані заявив про скасування візиту в Україну.

"Виходячи з того, що я почув від двох дуже надійних людей ..., - президент (В.Зеленський - ІФ) оточений людьми, які є ворогами президента (Д.Трампа - ІФ), і людьми, які, принаймні в одному випадку, явно корумповані й залучені в цю схему", - розповів Р.Джуліані.

Адвокат заявив про побоювання того, що новий президент України "буде оточений, у прямому сенсі, ворогами президента США".

Він наголосив, що рішення про скасування візиту в Україну не стосується майбутніх президентських виборів у США у 2020 році.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА