14:21 12.05.2019

Аналітик Atlantic Council стверджує, що Джуліані домагався звільнення Йованович з посади посла

2 хв читати
Аналітик Atlantic Council стверджує, що Джуліані домагався звільнення Йованович з посади посла

Аналітик американського центру Atlantic Council (Атлантична рада) Андерс Аслунд виступив із різкою критикою дій особистого адвоката президента США Дональда Трампа Руді Джуліані щодо України та заявляє про його причетність до звільнення посла США в Україні Марі Йованович, повідомляє "Голос Америки".

"Руді Джуліані через різні інтриги домагався звільнення в Україні взірцевого посла Марі Йованович за два тижні, що просто обурює", - заявив А.Аслунд у коментарі виданню.

Він також зазначив, що Р.Джуліані не обіймає державних посад у США, а є приватним юристом. "Він не має ніякої офіційної посади. Руді Джуліані ніколи не зміг би пройти схвалення в Конгресі через своїх міжнародних клієнтів, яких він відмовляється назвати", - стверджує аналітик.

Серед клієнтів Р.Джуліані він назвав мера Харкова Геннадія Кернеса.

А.Аслунд також назвав абсурдними звинувачення проти колишнього віце-президента США Джозефа Байдена, діяльність якого привернула увагу Р.Джуліані. "Єдиним моментом є те, що віце-президент Байден у цілковитій згоді з міжнародним консенсусом домагався звільнення генерального прокурора Віктора Шокіна, якого сприймають як повністю корумпованого. Той під час перебування на посаді генерального прокурора не провів жодного серйозного розслідування", - заявив аналітик, зазначивши, що нинішній генеральний прокурор Юрій Луценко пішов тим самим шляхом.

А.Аслунд закликав новообраного українського президента Володимира Зеленського не зустрічатися з Р.Джуліані.

Раніше Р.Джуліані в інтерв'ю New York Times повідомив, що планує в найближчі дні поїхати в Україну, щоб переконати нову владу не припиняти розслідування, які, як він вважає, будуть вигідні американському лідеру. Адвокат нібито мав намір зустрітися з В.Зеленським і переконати його дати хід розслідуванням, які можуть дати нову інформацію щодо двох справ, які становлять особливу важливість для Д.Трампа: одна стосується витоків розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера про передбачуване російське втручання у вибори США, друга - зв'язку сина Дж.Байдена Гантера з українською газовою компанією.

Пізніше Р.Джуліані заявив про скасування цього візиту. "З огляду на те, що я почув від двох дуже надійних людей... президент (В.Зеленський – ІФ) оточений людьми, які є ворогами президента (Д.Трампа - ІФ), і людьми, які, принаймні в одному випадку, явно корумповані і залучені в цю схему", - розповів він.

Пізніше він назвав серед ворогів президента США народного депутата Сергія Лещенка, зазначивши, що той надав фейкову "чорну бухгалтерію" Партії регіонів. Крім того, Р.Джуліані стверджує, що син Дж.Байдена отримав від $3 млн до $10 млн від "корумпованого (crooked) українського олігарха, що ховається в Росії".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА