12:50 13.05.2019

БПП визначиться з проектом постанови про інавгурацію після рішення профільного комітету

2 хв читати
БПП визначиться з проектом постанови про інавгурацію після рішення профільного комітету

Фракція Блок Петра Порошенка у Верховній Раді визначиться, за який проект постанови про інавгурацію новообраного президента України голосувати, після їх розгляду в парламентському комітеті з питань регламенту всіх зареєстрованих документів, заявив глава фракції Артур Герасимов.

"Відразу після рішення відповідного профільного комітету ми терміново збираємо (фракцію - ІФ) і визначаємося з тим, за що будемо голосувати. Але хотів би наголосив, що Петро Порошенко... не заперечує жодну дату", - сказав А.Герасимов на засіданні погоджувальної ради парламенту в понеділок.

Водночас він зазначив, що призначення дати приведення до присяги новообраного президента України є відповідальністю Верховної Ради, а не чинного глави держави.

Головним з розгляду проектів постанов про інавгурацію визначено комітет з питань регламенту й організації роботи Верховної Ради.

Наразі у Верховній Раді зареєстровано чотири проекти постанови про проведення інавгурації обраного президентом України В.Зеленського. Їх було п'ять, але один проект постанови відкликано.

Позафракційні народні депутати Сергій Міщенко і Віктор Балога подали проекти постанов (№10270 і №10270-1), якими запропонували провести інавгурацію обраного президентом України В.Зеленського 19 травня. Пізніше позафракційний народний депутат Віталій Купрій зареєстрував проект постанови №10270-2 про проведення урочистого засідання Верховної Ради, присвяченого складенню присяги В.Зеленським, 20 травня.

Після цього народний депутат України від фракції "Блок Петра Порошенка" вніс проект постанови №10270-3, який передбачає проведення інавгурації в два етапи: офіційний в залі засідань Ради 19 травня згідно з регламентом парламенту, а також другий - на НСК "Олімпійський" 3 червня "для забезпечення участі громадськості і запрошених гостей іноземних держав ", під час якого новообраний президент повинен повторно виголосити присягу українському народові та інавгураційну промову.

Народний депутат (фракція "Блок Петра Порошенка") Олександр Сугоняко 10 травня вніс до Верховної Ради проект постанови №10270-4 про проведення інавгурації новообраного президента країни в суботу, 1 червня. Однак 11 травня цей проект постанови було відкликано.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА