14:35 13.05.2019

Нардеп Лещенко стверджує, що історію з Байденом і Злочевським ініціював Луценко, щоб залишитися на посаді генпрокурора

4 хв читати
Нардеп Лещенко стверджує, що історію з Байденом і Злочевським ініціював Луценко, щоб залишитися на посаді генпрокурора

 Народний депутат Сергій Лещенко стверджує, що генеральний прокурор України Юрій Луценко вибудував конспірологічну історію навколо екс-віце-президента США Джозефа Байдена й екс-міністра екології України Миколи Злочевського для збереження за собою посади генпрокурора при новообраному президенті України Володимирі Зеленському.

До цієї схеми було залучено особистого адвоката президента США Дональда Трампа Рудольфа Джуліані, стверджує депутат.

"Можу припустити, що план Луценка простий. Закрутивши всю цю історію навколо Байдена, Злочевського, а тут іще з’ясовується, що Керрі фігурує з його прийомним сином, для того щоб показати, що, виявляється, в Україні є людина, яка допомагає нинішній американській владі виявити американських корупціонерів. Це все розкрутити. ... Луценко почав застосовувати всі важелі тиску на нового президента, щоб він не вносив подання на звільнення Луценка, щоб його не примушували йти, щоб він залишився і тримав ситуацію під контролем", - сказав С.Лещенко журналістам після засідання Окружного адміністративного суду Києва в понеділок, що не відбувся, оскільки суддю, яка мала розглядати справу, перевели до Верховного Суду.

Нардеп також стверджує, що "чорна бухгалтерія" Партії регіонів, в якій фігурує колишній глава передвиборчого штабу Д.Трампа Пол Манафорт, є справжнім документом. "Він є частиною доказів корупції в українській політиці. На жаль, генпрокурор постійно транслює неправду й у такий спосіб заробляє собі бали, сподіваючись залишитися на посаді", - пояснив С.Лещенко.

Він зазначив: "Вони домовилися про те, щоб, використовуючи Україну, втягнути Україну як розмінну монету ... в баталії, які наразі відбуваються в американській політиці між демократами та республіканцями. Зокрема, було підготовлено доповідну записку, яку передавали Джуліані, про те, що вони встановили безліч фактів стосовно отримання Байденом якихось матеріальних вигод, якихось змов з українськими політиками".

За його словами, ця доповідна записка неофіційними каналами з оточення Ю.Луценка йшла Р.Джуліані.

У самій доповідній записці йдеться, як заявляє депутат, про таке: "У березні 14 року через лобістські канали нібито Злочевський запропонував держсекретарю Керрі (екс-держсекретар США Джон Керрі - ІФ) і віце-президенту Байдену розподілити прибутки в компанії "Бурізма"… Гроші нібито платили синові Байдена та близького друга прийомного сина Керрі". Згідно з текстом цієї доповідної записки, за гарантії від української влади Дж.Байден запропонував, "що він спробує стати посередником між українською владою і новим президентом Америки".

Також у доповідній записці стверджується, що під час останнього візиту до Києва в січні 2017 року Дж.Байден спробував отримати гарантії від української влади про те, що немає жодних претензій щодо компанії "Бурізма".

С.Лещенко вважає, що правдивість фактів, викладених у доповідній записці, сумнівна, а Ю.Луценко "втягнув Україну в брудну гру". "Генпрокурор за допомогою своїх друзів, контактів, посередників вийшов на Джуліані, й таку логіку вони побудували. З точки зору банальної політичної логіки це видається не надто правдивою версією, але вона підготовлена й заряджена, і вона є частиною сценарію, який Луценко запропонував приватному адвокату президента Трампа", - наголосив депутат.

Народного депутата Борислава Розенблата С.Лещенко назвав "інструментом сценарію, який розігрують Луценко й Порошенко", та заявив, що той перебуває "на гачку кримінальної справи". "В нормальній країні на нього чекала б в'язниця. А для того, щоб уникнути цього, Розенблат став інструментом виконання сценарію, і він подав цей позов", - заявив парламентарій.

Сам Б.Розенблат заявив журналістам, що ця ситуація свідчить про те, що "Україна втрутилася в чужі вибори". "Мені байдужа доля Манафорта й тих, хто представляє політику Америки, для мене важлива моя країна", - сказав він.

Відповідаючи на запитання про те, звідки в нього записи розмови директора НАБУ Артема Ситника про начебто втручання у вибори США, Б.Розенблат сказав: "Цей пакет мені занесли до приймальні, там була роздруківка та флешка".

Конкретизуючи, чому саме він є позивачем у цій справі, парламентарій сказав: "Я постраждав як народний депутат, якому не байдуже майбутнє України".

"Амбарна книга ("чорна бухгалтерія" Партії регіонів - ІФ) - це чергове вкидання у мас-медіа маски-шоу, щоб дати сигнал. І людина, яка була головою передвиборчого штабу Трампа, постраждала ... Це була навмисна спланована акція, щоб втягнути Україну в скандал", - додав депутат.

Також Б.Розенблат знову заявив, що справа, яку було відкрито стосовно нього в НАБУ, була "усвідомленим переслідуванням за політичну діяльність".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА