15:05 13.05.2019

Радник Зеленського: Сьогодні проводити прямі переговори між Україною та Росією безперспективно

2 хв читати
Радник Зеленського: Сьогодні проводити прямі переговори між Україною та Росією безперспективно

 Прямі переговори між обраним президентом України Володимиром Зеленським та президентом РФ Володимиром Путіним наразі не можуть бути перспективними, вважає радник В.Зеленського з питань безпеки та оборони Іван Апаршин.

"Я кажу як експерт, це не позиція, яку вже сформував президент України Володимир Зеленський. (...) На мій погляд, на сьогодні сідати за прямі переговори між Україною та Росією безперспективно. Росія не виконала жодних зобов'язань стосовно України", - озвучив свою думку І.Апаршин для проекту "Радіо Свобода" - "Донбас. Реалії".

Говорячи про стратегію щодо Донбасу, він зазначив, що необхідно напрацювати пакет нових пропозицій, узгодити його в "нормандському форматі", "а, можливо, й за рахунок розширення". "Далі вже з узгодженим документом зустрічатися з Російською Федерацією, а, можливо, залучити й інші країни, які сьогодні не входять до Євросоюзу, але є потужними гравцями у світі, і їхній вплив на Російську Федерацію, зокрема, дуже великий. Наприклад, Китай", - вважає радник В.Зеленського.

І.Апаршин також висловив думку, що повернути окуповані території Донбасу під контроль України можна за п’ять років.

"З моменту, коли російські війська пішли, а українська армія, можливо, і представники армій інших країн - я поки що не готовий про це говорити - вийдуть на кордон, з цього моменту розпочнеться виконання Мінських домовленостей зокрема. Повернення людей, територій і взагалі відновлення статусу до 2014 року - саме на ці питання передбачався термін п'ять років. Це стосується і ухвалення відповідних рішень на рівні Організації Об'єднаних Націй, це стосується формування цих миротворчих сил, цивільної адміністрації", - розповів він.

За словами радника В.Зеленського, в питаннях Донбасу потрібна "зважена політика", а питання віри, мови та історії "необхідно розглядати дуже-дуже обережно".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА