20:03 13.05.2019

Клімкін: "Східне партнерство" має ґрунтуватися на диференціації та враховувати прагнення держав-учасників

2 хв читати
Клімкін: "Східне партнерство" має ґрунтуватися на диференціації та враховувати прагнення держав-учасників

Під час засідання міністрів закордонних справ держав Європейського Союзу та країн-учасниць "Східного партнерства" (СП) глава МЗС України Павло Клімкін закликав ЄС розробити амбіційний порядок денний "Східного партнерства" після 2020 року, який має базуватися на диференціації, враховувати амбіції та потреби всіх партнерів, а також відкрити для партнерів європейську перспективу.

"Розвиток посиленого співробітництва з асоційованими партнерами "Східне партнерство+", законодавча апроксимація, зниження тарифів на роумінг між ЄС та країнами СП, відкриття Європейської школи СП в Україні та поглиблення співпраці у безпековій сфері - є пріоритетами України в рамках СП", - повідомляє в понеділок увечері прес-служба МЗС України.

В інформації зазначається, що під час робочого візиту до Брюсселя під час участі в заходах із відзначення десятої річниці заснування зовнішньополітичної ініціативи ЄС "Східне партнерство" П.Клімкін зустрівся з міністрами закордонних справ Німеччини, Хорватії, Естонії, Болгарії та Кіпру, зокрема під час окремої зустрічі з представниками Європейської народної партії.

"Міністр наголосив на важливості скоординованої жорсткої відповіді на подальшу агресію Росії проти України у зв’язку з рішенням спростити процедуру видачі російського громадянства для українців, які проживають на тимчасово окупованій Росією території Донецької та Луганської областей, - зокрема посилити економічні санкції проти РФ та не визнавати російські паспорти, видані громадянам України всупереч українському законодавству", - повідомляють в українському зовнішньополітичному відомстві.

У контексті проведення в Гельсінкі 16-17 травня міністерської зустрічі Ради Європи П.Клімкін закликав не допустити повернення до Парламентської Асамблеї РЄ Росії, яка продовжує системно порушувати міжнародне право і підривати Мінські домовленості.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сенатор США Грем: Путін - не легітимний президент, закликаю адміністрацію Байдена підтримати включення РФ до списку країн-спонсорів тероризму

Виділення Конгресом макрофінансової допомоги Україні критично важливе - Зеленський на зустрічі з Гремом

Президент Литви: Ми маємо бути тими, хто встановлює правила для майбутнього, не Путін

Зеленський зустрівся із сенатором США Гремом у Києві - посольство США

Боррель про EURO5 млрд військової допомоги: Ми продовжимо підтримувати Україну, чого це не коштувало б

Австрія здатна очолити міжнародну коаліцію з гумдопомоги Україні - Стефанчук

Комітет із нацбезпеки обговорив поправки щодо регламентації вилучення транспорту в законопроєкті про мобілізацію - Фріз

Китай розглядає можливість участі в інавгураційному Саміті миру - посол Китаю у Швейцарії

У МЗС Польщі прокоментували президентські вибори до РФ

Жодної легітимності в імітації російських виборів немає - Зеленський

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА