20:31 13.05.2019

Слова Клімкіна про готовність України відмовитися від дотримання Мінських угод - це небезпечна політична провокація - заява "Опозиційної платформи - За життя"

2 хв читати
Слова Клімкіна про готовність України відмовитися від дотримання Мінських угод - це небезпечна політична провокація - заява "Опозиційної платформи - За життя"

У партії "Опозиційна платформа - За життя" розцінюють слова міністра закордонних справ України Павла Клімкіна про те, що Київ готовий відмовитися від дотримання Мінських угод у разі, якщо деякі європейські держави доб'ються зняття санкційного тиску з РФ у Раді Європи, як політичну провокацію та наполягають на їх неухильному дотриманні.

"Заяви міністра закордонних справ Павла Клімкіна про готовність України відмовитися від дотримання Мінських угод - це небезпечна політична провокація, спрямована на ескалацію бойових дій і зрив усіх зусиль із мирного врегулювання", - йдеться в заяві, оприлюдненій на сайті партії в понеділок увечері.

В "Опозиційній платформі - За життя" нагадують, що Мінські угоди закріплені резолюцією Ради безпеки ООН №S/RES/2202 від 17 лютого 2015 року та переконані, що "авторам подібних політичних рішень (про відмову України від дотримання Мінських угод - ІФ) буде гарантована кримінальна відповідальність".

"Ми наполягаємо на неухильному дотриманні Мінських угод, невідкладному початку прямих переговорів з усіма сторонами конфлікту та активізації "нормандського" переговорного формату", - заявили в політсилі.

Як повідомлялося, 13 травня в Брюсселі міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що Україна готова відмовитися від дотримання Мінських угод у разі, якщо деякі європейські держави доб'ються зняття санкційного тиску з РФ у Раді Європи. "Мене вчора багато хто запитував, як буде Рада Європи (діяти в питанні санкцій до РФ - ІФ). Я їм чесно сказав, що якщо ви підете так, як хочуть кілька країн, я того самого дня вийду і скажу, що, по-перше, "Мінська" у нас тепер немає, і, по-друге, його вбили не лише в Москві, але і ви його послідовно", - сказав міністр.

За словами глави українського зовнішньополітичного відомства, його позицію почули партнери з Франції, Німеччини, Нідерландів та інших країн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА