16:22 15.05.2019

Регламентний комітет відкрив шлях ВР для призначення дати інавгурації Зеленського

2 хв читати
Регламентний комітет відкрив шлях ВР для призначення дати інавгурації Зеленського

Регламентний комітет Верховної Ради надав висновки до проектів постанов про призначення інавгурації обраного президентом України Володимира Зеленського, відкривши шлях для голосування за них у сесійній залі парламенту.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", рішення з висновками до проектів постанови члени комітету затвердили на засіданні в середу.

В. о. голови регламентного комітету Павло Пинзеник наголосив, що комітет уповноважений давати висновок щодо дотримання вимог регламенту при оформленні та реєстрації ініціатив, а не щодо їх суті.

Отже, Верховна Рада має розглянути сім проектів постанов про призначення дати приведення до присяги президента.

Деякі народні депутати, і серед авторів, і серед членів комітету, зазначали, що дата інавгурації має бути узгоджена з новообраним президентом.

Раніше на засіданні Пинзеник поінформував членів комітету, що спікер Верховної Ради Андрій Парубій доручив комітету розглянути листа, якого йому направив новообраний президент Володимир Зеленський.

У листі, за словами голови комітету, Зеленський пропонує 19 травня провести урочисте засідання парламенту для його інавгурації. Крім того, Пинзеник повідомив, що в середу до комітету на його ім'я також надійшов лист від новообраного президента, в котрому той зазначає, що зафіксував свою позицію щодо дати інавгурації в листі, який подав до Верховної Ради 3 травня.

Загалом народні депутати зареєстрували вісім проектів постанов про призначення дати приведення до присяги новообраного президента України, одну з них відкликав автор, і її знято з розгляду.

Верховна Рада має розглянути сім проектів постанов, три з яких пропонують провести інавгурацію 19 травня (10270, 10270-1 10270-3). Інші ініціативи передбачають приведення до присяги В.Зеленського 17 травня (10270-6), 20 травня (10270-2), 26 травня (10270-5) і 28 травня (10270-7).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА