19:10 15.05.2019

Клімкін: Члени ПАРЄ, готові повернути РФ до асамблеї без виконання нею жодних умов, стають співучасниками підриву Мінська

2 хв читати
Клімкін: Члени ПАРЄ, готові повернути РФ до асамблеї без виконання нею жодних умов, стають співучасниками підриву Мінська

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін наголошує, що деякі країни-члени ПАРЄ, готові без виконання Росією поставлених їй умов зняти з Москви всі обмеження, мають усвідомлювати, що стають співучасниками підриву Мінських угод.

"Я нікого не здивував, коли казав, що Мінськ уже тривалий час перебуває у важкому коматозному стані? А після того, як Росія почала обілечувати український Донбас своїми паспортами, хіба не очевидно, що Мінськ перетворили на зомбі?", - написав П.Клімкін на своїй сторінці в соцмережі Facebook у середу.

Він нагадав, що всім відомо те, якою ціною Україна виконувала Мінські угоди і як Москва, не ховаючись, послідовно його підривала.

"І якщо зараз окремі країни-члени готові повертати до ПАРЄ агресора і порушника міжнародного права просто так, без виконання ним жодних із поставлених умов - вони мають бути свідомі того, що стають співучасниками підриву Мінська", - написав глава МЗС України.

П.Клімкін наголосив, що питання не лише в тому, чи працює Мінськ і хто як його виконує - "для України це справа життєвого значення".

"Питання у тому, що прецедент повернення Росії в ПАРЄ матиме значні символічні наслідки – це запускає процес "нормалізації" всього, що дозволяє собі РФ без жодних кроків з її боку до нормальності. І ті, хто уможливлює таку викривлену глобальну реальність, мають понести за це частину відповідальності", - написав він.

Глава українського зовнішньополітичного відомства зазначив, що саме про це він і говорив у Брюсселі своїм колегам міністрам: "Я був максимально коректним, підбираючи слова, а в політкоректність гратися більше не будемо".

"А якщо дехто в Європі піддаватиметься на шантаж Кремля і ховатиме голову в пісок - від Ради Європи і, зрештою, від усіх європейських цінностей дуже швидко може нічого не лишитися", - висловив переконання він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА