09:56 16.05.2019

Трамп підписав указ про захист інформаційних технологій США

3 хв читати
Трамп підписав указ про захист інформаційних технологій США

 Президент США Дональд Трамп підписав указ "Про гарантування безпеки постачань інформаційно-комунікаційних технологій і послуг", який дасть змогу його адміністрації блокувати іноземні технологічні компанії від ведення бізнесу в США, якщо вони загрожують національній безпеці.

"Я, Дональд Дж.Трамп, президент Сполучених Штатів Америки, вважаю, що іноземні противники все частіше створюють і використовують уразливості в інформаційно-комунікаційних технологіях і послугах, які зберігають і передають величезну кількість конфіденційної інформації, полегшують цифрову економіку та підтримують критичну інфраструктуру й життєво важливі аварійні служби, щоб здійснювати шкідливі кібердії, включаючи економічне та промислове шпигунство проти Сполучених Штатів і їхнього народу", - йдеться в указі.

Згідно з ним, "необмежене придбання або використання" США інформаційно-комунікаційних технологій або послуг, "спроектованих, розроблених, виготовлених або наданих особами, які належать іноземним противникам, контрольовані ними або перебувають під їхньою юрисдикцією або керівництвом, збільшує здатність іноземних супротивників створювати і використовувати уразливості в інформаційно-комунікаційних технологіях або послуги з потенційно катастрофічними наслідками і тим самим являє собою загрозу безпеці".

"Для боротьби з цією загрозою необхідні додаткові заходи щодо захисту безпеки, цілісності та надійності інформаційно-комунікаційних технологій і послуг, що надаються і використовуються у Сполучених Штатах. У світлі цих висновків я оголошую надзвичайний стан у країні з огляду на цю загрозу", - йдеться в документі.

Міністерству торгівлі доручено забороняти угоди, які створюють неприйнятний ризик для національної безпеки США або безпеки жителів США.

"Цей виконавчий указ зачіпає загрозу, створювану іноземними противниками для ланцюжка постачань інформаційно-комунікаційних технологій і послуг у країні. Під керівництвом президента Трампа американці зможуть довіряти тому, що наші дані та інфраструктура в безпеці", - йдеться в заяві міністра торгівлі Вілбура Росса.

Комітет з розвідки та міністерство внутрішньої безпеки відповідатимуть за оцінку загроз із боку іноземних компаній для технологічного сектора США.

При цьому в наказі не названо конкретні країни або компанії, але раніше адміністрація запустила глобальну кампанію, щоб не дозволити китайській Huawei допомагати союзникам США в розробці бездротових інфраструктур наступного покоління.

Високопоставлений чиновник адміністрації на зустрічі з журналістами ухилився від запитання про те, чи призначений указ президента для китайських телекомунікаційних компаній, таких як Huawei.

"Указ підписано без стосунку до конкретних компаній або країн", - сказав він.

"Міністерству торгівлі буде потрібно 150 днів на написання правил відповідно до цього указу. Вони стосуватимуться будь-яких транзакцій, розпочатих, продовжених або завершених після дати виходу указу", - додав високопоставлений чиновник адміністрації.

Трамп розглядав можливість підписання такого роду указу протягом минулого року.

За словами високопоставленого чиновника адміністрації, підписання указу відбулося саме зараз, тому що "документ недавно був готовий для президентського підпису, і так вийшло, що наразі саме той час".

У свою чергу голова Комітету зв'язку США Аджит Пай схвалив цей крок.

"З огляду на загрози, які становлять обладнання та послуги деяких іноземних компаній, це значний крок до гарантування безпеки американських мереж", - йдеться в його заяві.

"Коли йдеться про нашу національну безпеку, ми не можемо дозволити собі ухвалювати ризиковані рішення і сподіватися на краще. Ми повинні мати чітке уявлення про загрози, з якими ми стикаємося, і бути готові зробити все необхідне для протидії цим загрозам. Саме це і робить сьогоднішній указ", - випливає з повідомлення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА