18:18 16.05.2019

Порошенко прийняв вірчі грамоти у послів Польщі, Хорватії, Болгарії, Північної Македонії, Вірменії та Аргентини

2 хв читати
Порошенко прийняв вірчі грамоти у послів Польщі, Хорватії, Болгарії, Північної Македонії, Вірменії та Аргентини

Президент України Петро Порошенко прийняв вірчі грамоти у послів низки держав: Вірменії - Тіграна Сейраняна, Хорватії - Аніци Джамич, Північної Македонії - Крума Ефремова, Польщі - Бартоша Ціхоцького, Болгарії - Костадіна Коджабашева та Аргентини - Елени Летіції Тереси Мікусінські.

Як повідомляє в четвер прес-служба глави Української держави, у бесіді з послом Вірменії йшлося про необхідність активізації політичного діалогу. Було позитивно відзначено створення групи дружби з Україною в національних зборах Вірменії як важливого інструменту міжпарламентського діалогу. Окрему увагу було приділено питанням поглиблення двосторонньої торговельно-економічної співпраці, зокрема відновленню діяльності спільної міжурядової українсько-вірменської комісії з питань економічного співробітництва.

Порошенко висловив сподівання на продовження активного двостороннього політичного діалогу між Україною та Хорватією для реалізації потенціалу партнерства в усіх сферах.

На зустрічі з послом Північної Македонії увага була зосереджена на важливості збереження позитивної динаміки двостороннього діалогу, зокрема на проведенні найближчим часом в Україні чергових засідань міжурядової українсько-македонської комісії з питань торговельно-економічної співпраці та спільного комітету з імплементації Угоди про вільну торгівлю між двома країнами. Порошенко висловив задоволення завершенням підготовки до підписання угоди про умови взаємних поїздок громадян, що найближчим часом дасть змогу громадянам обох країн безперешкодно і без регулярних продовжень дії безвізового режиму подорожувати до України та Північної Македонії.

Президент у бесіді з Ціхоцьким подякував Польщі за незмінну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України, висловив сподівання на збереження активного політичного діалогу на найвищому рівні в майбутньому. Обговорювалися і шляхи посилення двосторонньої взаємодії на євроатлантичному напрямі та у сфері енергетичної безпеки.

Порошенко подякував Болгарії за оздоровлення 300 українських військовослужбовців на базі Військово-медичної академії протягом найближчих двох років у рамках трастового фонду НАТО з медичної реабілітації. Президент також висловив вдячність за конструктивний діалог із Болгарією щодо імплементації закону України "Про освіту".

У бесіді з послом Аргентини обговорювалися питання подальшої активізації політичного діалогу, перспективні напрями розвитку двосторонньої співпраці в торговельно-економічній та інвестиційній сферах, розширення договірно-правової бази українсько-аргентинських відносин. У цьому контексті Порошенко відзначив необхідність обміну візитами високого рівня і наголосив на важливості проведення у Буенос-Айресі цього року чергового засідання міжурядової українсько-аргентинської комісії з питань торговельно-економічного співробітництва.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА