14:30 17.05.2019

Комітет міністрів РЄ вважає, що РФ потрібно залишитися в ПАРЄ, - глава МЗС ФРН

2 хв читати
Комітет міністрів РЄ вважає, що РФ потрібно залишитися в ПАРЄ, - глава МЗС ФРН

Учасники засідання комітету міністрів РЄ в Гельсінкі погодилися, що РФ слід залишитися в ПАРЄ, щоб росіяни зберегли право звертатися до ЄСПЛ, заявив у п'ятницю глава МЗС Німеччини Гайко Маас.

"Хороші новини - ми погодилися з тим, що Росії слід залишитися в Парламентській асамблеї Ради Європи, зокрема, оскільки це збереже право мільйонів росіян звертатися до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ)", - наводить МЗС ФРН у Twitter заяву Мааса.

Раніше у п'ятницю глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що Росія не має наміру виходити з Ради Європи й не відмовляється від виконання фінансових зобов'язань у рамках цієї організації. Він зазначив, що Росія зацікавлена у продовженні роботи в Раді Європи "на підставі норм міжнародного права, цілей і принципів Статуту ООН, які мають тлумачитися і застосовуватися в їх нерозривному взаємозв'язку".

Російська делегація вже кілька років не бере участі в сесіях ПАРЄ після того, як її позбавили частини повноважень через події в Україні та анексію Криму. Крім того, РФ припинила виплачувати внески до РЄ.

Для відновлення виплат до бюджету РЄ та повернення делегації в ПАРЄ російська сторона висуває умову щодо відновлення в повному обсязі її повноважень і усунення протиріч у повноваженнях РЄ та ПАРЄ, щоб забезпечити рівні права всіх країн-учасниць.

У квітні в Страсбурзі було затверджено резолюцію і рекомендації, що пропонують створення "процедури спільного реагування" у разі порушення країною-учасницею своїх зобов'язань перед організацією і ухвалення рішення про її покарання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА