13:03 19.05.2019

Порошенко застерігає українських політиків від загравань з агресором, закликає до наступності політики реформ та євроатлантичної інтеграції України

2 хв читати
Порошенко застерігає українських політиків від загравань з агресором, закликає до наступності політики реформ та євроатлантичної інтеграції України

П'ятий президент України Петро Порошенко застерігає від політичних загравань з Російською Федерацією і наголошує на важливості того, щоб шлях зміни української влади пройшов без внутрішньополітичних потрясінь і зі збереженням євроатлантичного курсу країни.

"Наразі треба гідно, без внутрішньополітичних потрясінь пройти шлях зміни влади. І мова йде не про набуття повноважень новообраним президентом України, а й про обрання складу Верховної Ради України, оскільки ворог, не приховуючи, намагається використати цей період політичної турбулентності для того, щоб зруйнувати наші здобутки на шляху реформ і європейської інтеграції", - сказав Порошенко під час церемонії вшанування пам'яті жертв політичних репресій на території Національного історико-меморіального заповідника "Биківнянські могили" у неділю в Києві.

Він наголосив, що головне завдання, яке стоїть сьогодні перед відповідальними українськими політиками - забезпечення наступності політики реформ, зміцнення інститутів української державності та продовження європейської та євроатлантичної інтеграції.

"Тільки така політика дає можливість гарантувати підтримку наших союзників із Європи, США та інших держав, яку за будь-яку ціну зараз намагається зруйнувати Росія. І нам потрібно це абсолютно чітко розуміти", - сказав президент.

Він також висловив сподівання, що світова спільнота і надалі підтримуватиме український народ.

"Твердо переконаний, що тільки за такої підтримки і завдяки політичному тиску на агресора нам вдасться відновити свій суверенітет, свою територіальну цілісність, повернути український суверенітет і український прапор на кожен шматочок окупованої агресором землі, повернути в Україну Крим, повернути Донбас", - сказав президент.

Порошенко також наголосив, що "не може бути й мови про політичні загравання з агресором" – країною-спадкоємцем тоталітарного режиму.

Глава Української держави наголосив, що багатонаціональні поховання Биківнянських могил красномовно нагадують, що руйнівна хвиля антигуманної політики ще в минулому столітті вийшла за рамки національних або інших суспільних груп, знищуючи на своєму шляху життя і долі ні в чому не винних людей.

Він нагадав, що в Биківні спочивають тисячі вбитих невинних жертв політичних репресій і їх кількість досі точно невідома. "За даними вчених, може йтися про 30-35 тисяч загиблих, за деякими оцінками - до 100 тисяч", - сказав Порошенко.

У цьому ключі він висловив переконання, що спільними зусиллями міжнародного співтовариства повинні бути забезпечені гарантії недопущення реваншу тоталітарних режимів і нині, і в майбутньому.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА