10:40 20.05.2019

Зеленський вступив на посаду президента України

1 хв читати
Зеленський вступив на посаду президента України

Володимир Зеленський на урочистому засіданні Верховної Ради вступив на посаду президента України.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", під час засідання Зеленський, поклавши руку на Конституцію України та Пересопницьке Євангеліє, виголосив присягу українському народу, підписав її текст і передав голові Конституційного суду України.

Після складення присяги голова Конституційного суду України Наталія Шаптала оголосила про те, що новообраний президент України склав присягу українському народові відповідно до статті 104 Конституції України та вступив на посаду.

Голова ЦВК вручила новообраному президентові посвідчення президента України, а голова КС України вручила йому офіційні символи влади президента України: булаву, гербову печатку та знак у вигляді орденського ланцюга.

Потім президент Зеленський із трибуни Верховної Ради виступив зі зверненням до українського народу (інавгураційною промовою), в якому заявив, що розпускає парламент VIII скликання, і запропонував уряду подати у відставку.

Після завершення урочистого засідання в парламенті Зеленський біля Маріїнського палацу прийняв рапорти командувачів видів Збройних сил України, відтак відбулася церемонії підняття Державного прапора України.

Потім Володимир Зеленський і його дружина Олена Зеленська привітають глав іноземних делегацій. Після цього Зеленський побуває на прийомі для глав іноземних делегацій.

У другій половині дня 20 травня в Зеленського заплановані двосторонні зустрічі з главами іноземних делегацій в адміністрації президента України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА