21:10 20.05.2019

Рада після припинення своїх повноважень продовжує приймати закони до прийняття присяги новим скликанням парламенту

2 хв читати
Рада після припинення своїх повноважень продовжує приймати закони до прийняття присяги новим скликанням парламенту

Після рішення президента України про дострокове припинення повноважень Верховної Ради парламент поточного скликання продовжує працювати до дня прийняття присяги новообраною Верховною Радою, пояснив народний депутат, член парламентського комітету з питань регламенту Михайло Папієв (фракція "Опозиційний блок").

"Вона працює (після дострокового припинення повноважень парламенту - ІФ), тому що є повноважні народні депутати України, які як раз складають Верховну Раду України як колегіальний орган", - сказав він у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

Нардеп зазначив, що після дострокового припинення повноважень парламенту Рада, як і раніше, приймає закони, голова Верховної Ради повноважний, він підписує закони і направляє їх на підпис президенту.

"Розподіл повноважень народних депутатів України та повноважень Верховної Ради України некоректний. Тому що як не може Верховна Рада бути без повноважень народного депутата, так і народний депутат не може бути без повноважень Верховної Ради", - пояснив Папієв.

Разом з тим він додав, що затверджений календарний план поточної сесії Верховної Ради, який визначає графіки пленарних засідань і роботи в комітетах.

"Верховна Рада повинна працювати згідно з календарним планом, якщо не прийнято іншого рішення", - підкреслив нардеп.

Відповідно до ст.90 Конституції України повноваження Верховної Ради припиняються в день відкриття першого засідання Верховної Ради нового скликання. У цій статті вказані обставини, при яких президент України має право достроково припинити повноваження парламенту, проте немає норми про те, що після дострокового припинення повноважень продовжує свою роботу до приведення до присяги парламенту нового скликання.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський після принесення присяги в сесійній залі парламенту заявив, що розпускає Верховну Раду восьмого скликання.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА