07:59 21.05.2019

Суд у США підтримав вимогу конгресменів про надання податкових декларацій Трампа

2 хв читати
Суд у США підтримав вимогу конгресменів про надання податкових декларацій Трампа

Суддя Аміт Мейта ухвалив, що група законодавців під керівництвом голови наглядового комітету Палати представників Елайджі Каммінгса мала вагомі причини для запиту фінансових звітів президента від бухгалтерської фірми Mazars, хоча вони і передували його вступу на посаду, повідомляє The Hill.

"Це фактичні законні законодавчі цілі, і суд не повинен ставити під сумнів, чи дійсно дії комітету мотивовані політичними міркуваннями", - йдеться в постанові.

Суддя відмовився обмежувати зміст запиту конгресменів, вказавши, що не може втручатися в подібні питання діяльності законодавчого органу влади.

Він зазначив, що "широкі слідчі повноваження групи не нові", вказавши на розслідування, проведені комітетом, коли він перебував під контролем республіканців.

На його думку, "не суд повинен ставити під сумнів, чи дійсно дії комітету мотивовані політичними міркуваннями", як стверджували адвокати президента.

Суддя також відхилив клопотання Трампа щодо відтермінування вступу свого рішення в силу для подачі апеляції.

"Суду добре відомо, що ця справа пов'язана з записами, що стосуються приватних і ділових справ президента Сполучених Штатів. Але в питанні про те, чи надавати відстрочку до подачі апеляції, президент підпорядковується тому ж правовому стандарту, що і будь-який інший позивач, який не має переважної сили", - випливає з рішення суду.

На його думку, обидві сторони позову погодилися на семиденний період очікування після будь-якого рішення, перш ніж Mazars представить будь-які документи. Адвокати президента заявили, що оскаржуватимуть будь-яке рішення не на їхню користь.

Зі свого боку, прес-секретар Mazars в понеділок заявила виданню, що компанія "буде поважати юридичний процес і повністю дотримуватися своїх юридичних зобов'язань".

Голова наглядової комітету палати представників Елайджа Каммінгс у квітні направив повістку податковій фірмі Mazars, яка готувала податкові декларації для Трампа протягом приблизно десяти років.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА