Політика

Зеленський пропонує пом'якшити ценз проживання в Україні для участі у виборах до ВР - нардеп Попов

Законопроект президента України Володимира Зеленського про внесення змін до законодавства у зв'язку зі зміною виборчої системи для виборів народних депутатів (№10319) передбачає пом'якшення цензу проживання в Україні протягом п’яти років перед виборами, зазначає нардеп від фракції Радикальної партії Ігор Попов.

"Проживанням на території в межах державного кордону України вважається проживання особи на території України, якщо її разовий виїзд за кордон у приватних справах не перевищував 90 днів, а в сумі за рік - 180 днів. Не є порушенням вимоги про проживання на території в межах державного кордону України виїзд особи за кордон у службове відрядження, на навчання, у відпустку, на лікування", - навів на своїй сторінці в соцмережі Facebook Попов частину тексту законопроекту, внесеного президентом до парламенту.

Коментуючи цю законодавчу ініціативу, парламентарій написав: "Тобто береш довідку про тривале лікування - і йдеш у закриті списки".

У цьому контексті Попов також зазначив, що досить багато осіб, відсутніх у країні протягом останніх п’яти років "у силу специфічних причин" - уже повертаються.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ