19:03 22.05.2019

Порошенко заявив про "політичні переслідування", назвав їх ознакою початку виборчої кампанії

3 хв читати
Порошенко заявив про "політичні переслідування", назвав їх ознакою початку виборчої кампанії

П'ятий президент України Петро Порошенко вважає, що низка розслідувань, розпочатих після завершення терміну його повноважень глави держави, свідчить про старт парламентської виборчої кампанії, а також не виключив появи нових кримінальних проваджень, у яких він може фігурувати.

"Я оцінюю ці політичні переслідування так: перше - це є ознакою початку парламентської виборчої кампанії. Друге - я дуже уважно стежу за тими звинуваченнями, які йдуть не від моїх ворогів, а від ворогів України. Якщо подається скарга до слідчих органів на те, що українські військові кораблі, які йшли обороняти Азовське узбережжя Маріуполя в рамках рутинної ротації, - це провокація проти Російської Федерації та спроба перекласти відповідальність зі сторони РФ - країни-агресора ... Наразі п'ята колона намагається перекласти це на владу України", - сказав Порошенко журналістам у середу в Києві, відповідаючи на запитання, як він оцінює політичні переслідування, що розпочалися.

Він запевнив, що "готовий відповідати за це", додавши, що "ми цього не дозволимо зробити".

"Коли інший політичний діяч із п'ятої колони пише про те, що потрібно звинуватити Порошенка в тому, що він нібито тиснув незрозуміло на кого або на всіх для того, щоб Україна отримала томос - я готовий і за це відповідати, тому що вважаю, що це був правильний, рішучий крок", - сказав Порошенко.

П'ятий президент також прокоментував звинувачення нібито в незаконних наказах для ЗСУ та підписанні закону про мову: "Коли намагаються звинуватити в тому, що у 2014 році після десятиденного режиму одностороннього припинення вогню по наших військах вели вогонь з усіх засобів, зокрема й зі стрілецької зброї, артилерії, мінометів, і я тоді віддав наказ на контрнаступ. У результаті цього контрнаступу ми звільнили дві третини окупованого Донбасу, й це був злочин проти України? Я готовий нести відповідальність за цей "злочин".

Порошенко припустив, що такі плани його противників у тому, що "вони збираються притягнути мене до відповідальності за підписання закону про мову - я теж готовий за це нести відповідальність".

"Кримінальна справа стосовно Керченської протоки - це атака на армію, кримінальна справа за томос - це атака на віру, кримінальна справа щодо закону про мову - це атака на мову. Тобто все чітко за програмою, але нічого в них не вийде", - переконаний п'ятий президент.

Як повідомлялося, Державне бюро розслідувань (ДБР) за заявою колишнього заступника глави Адміністрації президента України часів Віктора Януковича Андрія Портнова розпочало досудове розслідування за фактом можливої державної зради і дій, спрямованих на захоплення державної влади, з боку керівництва України наприкінці 2018 року. Портнов звинуватив Порошенка в державній зраді.

Крім того, Спеціалізована антикорупційна прокуратура внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за низкою статей Кримінального кодексу України після заяви керівника компанії "Енергомережа" Дмитра Крючкова щодо правомірності дій п'ятого президента Порошенка, інших високопосадовців, народних депутатів і керівників великих підприємств.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА