11:12 23.05.2019

Кравчук сумнівається в намірах Зеленського провести референдум щодо мирних угод із РФ

2 хв читати
Кравчук сумнівається в намірах Зеленського провести референдум щодо мирних угод із РФ

Перший президент України (1991-1994) Леонід Кравчук сумнівається в технічній можливості проведення референдуму з питання мирних угод із РФ, а також у тому, що ця ідея належить нинішньому главі держави Володимиру Зеленському.

"Я не знаю, як провести цей референдум. Ось яке питання винести на референдум? Хто може сформулювати? Ось як автор формулювання референдуму, який проводився в 1991 році - там було написано: чи підтримуєте Ви незалежність України? А тут що написати: чи підтримуєте Ви відносини з Росією? Чи підтримуєте Ви врахування інтересів Росії в інтересах України? Тобто, мені здається, навіть технічно це неможливо", - сказав Кравчук в інтерв'ю журналістам у четвер, відповідаючи на запитання про доцільність такого референдуму.

Він закликає ставитися до цієї ідеї, як до особистої думки глави Адміністрації президента України Андрія Богдана. "Я думаю, що це не пропонував Зеленський - це запропонував новий глава адміністрації. Тому потрібно ставитися, як до його думки", - наголосив Кравчук.

Як повідомлялося, 21 травня глава АП Богдан заявив, що в команді президента Володимира Зеленського розглядають можливість винесення питання про укладення домовленостей із Росією про мир щодо війни на Донбасі на всенародний референдум. "Ми розглядаємо винесення питання про досягнення мирних домовленостей із Росією на народний референдум, щоб не лише депутати проголосували і президент прийняв рішення, а народ прийняв рішення, і суспільство дало оцінку", - сказав він.

Говорячи про те, які існують у команді Зеленського "червоні лінії" на переговорах із РФ, Богдан зазначив: "Є дуже хороше правило, яке є у дипломатів, - не фіксувати свої "червоні лінії", коли йдеш на переговори. Ця практика напрацьована досвідом століть, а не миттєвим бажанням отримати рейтинг".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА