19:18 23.05.2019

Нефьодов заявляє, що чинний закон про держзакупівлі дозволяє вчасно провести закупівлі для позачергових виборів Ради

3 хв читати
Нефьодов заявляє, що чинний закон про держзакупівлі дозволяє вчасно провести закупівлі для позачергових виборів Ради

Чинний закон про держзакупівлі дозволяє вчасно провести закупівлі, необхідні для підготовки та проведення позачергових виборів Верховної Ради, і немає підстав змінювати законодавство, повідомив перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України (МЕРТ) Максим Нефьодов.

"Закупівлі ЦВК - досить традиційні. У ЦВК є кілька великих закупівель, які робляться на центральному рівні, - це, насамперед, бюлетені, які треба надрукувати і доставити на ділянки. Тут закупівлі як такі навіть не проводяться, тому що це документи суворої звітності з захистом і водяними знаками. Їх друкує поліграфкомбінат "Україна". А далі проводиться велика кількість дрібних закупівель конкретних окружних виборчих комісій: хтось купує папір, хтось - урну, комусь може треба заплатити за інтернет або за якесь розвезення - все це дрібні закупівлі, проведення яких займає кілька днів і якоїсь проблеми воно не становить", - сказав Нефьодов журналістам в ефірі телеканалу "112.Украіна" після проведення консультацій в адміністрації президента України в четвер.

Він підкреслив, що чинне законодавство про держзакупівлі дозволяє своєчасно проводити закупівлі для потреб підготовки та проведення виборів, що вже було продемонстровано в ході підготовки до президентських виборів навесні цього року. Закон про держзакупівлі передбачає вибори, і його не потрібно змінювати під кожні вибори.

"Мені невідомі будь-які причини, які можуть не дозволити ЦВК провести закупівлі вчасно. Якщо є щось, про що я не знаю, - звичайно, ми готові до співпраці і знайдемо рішення", - додав Нефьодов.

Раніше цього дня глава Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук заявила, що ЦВК не встигне підготуватись до позачергових виборів до Верховної Ради за чинною системою закупівель. "За чинною - ні", - сказала вона на брифінгу.

Сліпачук також поскаржилась, що заява першого заступника міністра економічного розвитку і торгівлі Максима Нефьодова про виборчі закупівлі не відповідає дійсності.

"Не дивлячись на ті приклади, які наводив нам Максим Нефьодов, порівнюючи закупівлі для виборчого процесу і для цирків, які подорожують Україною, - це не одне і те саме", - сказала вона.

Глава ЦВК підкреслила, що діючі норми не дозволяють здійснити всі закупівлі, особливо в двомісячний період кампанії.

"Я очікую і від президента України, Верховної Ради, Кабінету міністрів негайного ухвалення відповідних рішень, які дозволять провести позачергові вибори депутатів 21 липня 2019 року відповідно до законів України", - констатувала вона.

Як повідомлялося, 22 травня народні депутати відмовились включити до порядку денного позачергового засідання Верховної Ради два законопроекти про внесення змін до закону про вибори народних депутатів президентський (№10319) і альтернативний (№10319-1), а також законопроект "Про внесення змін до закону України "Про державні закупівлі" щодо здійснення закупівель під час виборчого процесу "(№10317).

Позачергові парламентські вибори призначені на 21 липня.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА