19:46 23.05.2019

Керівництво ЗС України не ставило завдань з проведення соцопитування серед бійців щодо їхнього ставлення до переговорів з "Л / ДНР"

2 хв читати
Керівництво ЗС України не ставило завдань з проведення соцопитування серед бійців щодо їхнього ставлення до переговорів з "Л / ДНР"

Начальник Генерального штабу Збройних сил України генерал-лейтенант Руслан Хомчак заявляє, що керівний склад ЗСУ не ставив жодних завдань, які б стосувалися організації проведення соціологічного дослідження щодо військовослужбовців до можливих переговорів з "ДНР / ЛНР".

"23 травня 2019 р у соціальних мережах Інтернет була поширена інформація про проведення "опитування військових про їхнє ставлення до можливих переговорів з бойовиками "ДНР" і "ЛНР". З цього приводу хочу заявити наступне. Збройні сили України і я особисто від президента України - верховного головнокомандувача ЗСУ ніяких вказівок щодо проведення досліджень про ставлення військовослужбовців ЗСУ до можливих переговорів з так званими ЛНР / ДНР і Російською Федерацією не отримували. Адже дане питання не належить до компетенції Збройних Сил України", - наводяться слова Хомчака на сторінці Генштабу ЗСУ в соцмережі Фейсбук у четвер.

Начгенштабу додав, що за його дорученням було з'ясовано, що 17 травня 2019 р на нараді керівного складу ЗСУ начальник Генерального штабу поставив завдання провести аналіз даних наявних соціологічних досліджень щодо підтримки громадянами України ведення переговорів з Л / ДНР з можливими наслідками для України.

"Будь-яких інших завдань, які б стосувались організації проведення соціологічного дослідження щодо ставлення військовослужбовців до можливих переговорів з так званими ДНР / ЛНР, керівним складом Збройних сил України не ставилися. Втім, деякими посадовими особами було спотворено зміст поставленого вище завдання і визначено неправомірне рішення. За моїм дорученням телеграма відповідного органу військового управління з провокаційним змістом була скасована і відкликана. За даним фактом призначено службове розслідування", - йдеться в інформації.

Хомчак підкреслив, що Збройні сили України гідно виконують завдання за призначенням і відповідно до Конституції України перебувають поза політикою.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА