12:38 24.05.2019

Богдан: Мажоритарка не допоможе нинішнім депутатам, "Слуга народу" має намір виграти вибори і за партійними списками, і на багатьох округах

2 хв читати
Богдан: Мажоритарка не допоможе нинішнім депутатам, "Слуга народу" має намір виграти вибори і за партійними списками, і на багатьох округах

Глава Адміністрації президента України Андрій Богдан вважає, що збереження змішаної системи виборів до Верховної Ради не допоможе багатьом нинішнім депутатам потрапити до парламенту наступного скликання.

"Я думаю, що мажоритарка вам не допоможе, і партія "Слуга народу" покаже гідні результати не лише в партійній системі, а й на мажоритарних одномандатних округах", - сказав Богдан в ефірі ток-шоу "Право на владу" на телеканалі "1+1" у четвер увечері.

На його думку, всі лідери партій і фракцій зацікавлені саме в пропорційній системі виборів, а нинішні депутати-мажоритарники вважають, що у них округи "підгодовані", вони там довго працювали, і це дасть їм можливість легше знову пройти до Верховної Ради.

"Ми вважаємо, що це зло, і намагатимемося це зло перемогти, завести потужну фракцію у ВР і вигравати багато мажоритарних округів. У нас багато молодих перспективних людей, у яких є бажання змінити Україну", - наголосив Богдан.

Глава АП зазначив, що відмова ВР розглядати зміни до виборчого законодавства щодо відходу від мажоритарки після домовленостей президента Зеленського і лідерів фракцій на зустрічі 21 травня засвідчила, що не всі народні депутати і не завжди дотримуються свого слова, і сказав, що в команді президента "вивчили цей урок".

Відповідаючи на заклики опублікувати стенограму цієї зустрічі, Богдан повідомив, що буде опублікована і стенограма, і відео з висловлюваннями лідерів фракцій, які спочатку підтримували домовленості щодо змін до закону про вибори, а потім різко за ніч змінили свою думку.

Глава АП також зазначив, що команда Зеленського пропонує Верховній Раді ухвалити той виборчий кодекс, який зараз є в парламенті. "Він недосконалий, але він найбільш наближений до вимог Європи", - зазначив Богдан.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА