19:11 24.05.2019

Лідери країн ЄС хочуть бачити жінку главою ЄЦБ або Європейської ради

2 хв читати
Лідери країн ЄС хочуть бачити жінку главою ЄЦБ або Європейської ради

Лідери країн Європейського союзу закликають призначити хоча б одну жінку на пост або голови Європейської комісії, або Європейської ради, пише Guardian.

Жан-Клод Юнкер і Дональд Туск, які нині займають ці посади, покинуть їх після закінчення виборів, які проходять зараз, до Європейського парламенту.

Після того як стануть відомі результати виборів, лідери всіх 28 країн ЄС будуть намагатися досягти консенсусу, хто саме займе ці пости. Заклик призначити жінку було висунуто 70 серйозними європейськими політиками і колишніми прем'єр-міністрами, зазначає видання.

З жінок основними кандидатами на один з цих постів вважаються президент Литви Даля Грибаускайте, Кристаліна Георгієва зі Світового банку і глава Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард, зазначає BBC.

При цьому Times пише, що всі тепер дивляться на канцлера Німеччини Ангелу Меркель, як на можливого нового лідера ЄС. Багато хто вважає, що вона погодиться на цю роль, якщо результати виборів до Європейського парламенту приведуть до політичного хаосу і якщо не буде знайдений вихід з глухого кута, в якому опинився Brexit.

Лідери країн ЄС зберуться в Брюсселі у вівторок для того, щоб почати складний процес вирішення, хто саме замінить Юнкера і Туска.

Меркель пророкують посаду голови Європейської ради. Ця людина повинна буде головувати на самітах лідерів країн ЄС, а також приводити їх до консенсусу з цілої низки питань.

Сама Меркель заперечує, що зацікавлена в цій посаді, але багато фахівців зазначають, що на даному етапі жоден політик не висловить публічно свого інтересу.

При цьому розмови про те, що Ангела Меркель все-таки може бути зацікавлена, почались всерйоз після того, як в інтерв'ю газеті Suddeutsche Zeitung вона сказала: "Багато стурбовані тим, що відбувається в Європі, і я теж. Я вважаю, що я зобов'язана приєднатись до них, щоб забезпечити майбутнє Європи".

Єврокомісар з питань бюджету Гюнтер Еттінгер просуває кандидатуру Меркель, але додає, що серйозно це питання буде обговорюватись лише після того, як будуть відомі результати виборів до Європейського парламенту.

Наскільки відомо, Аннегрет Крамп-Карренбауер, нова глава партії ХДС, яку ще недавно очолювала сама Меркель, також хотіла б, щоб її попередниця перейшла в європейську політику, пише Times.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА