21:13 24.05.2019

Стефанчук допускає розгляд Радою президентського законопроекту щодо здійснення закупівель під час виборчого процесу

2 хв читати
Стефанчук допускає розгляд Радою президентського законопроекту щодо здійснення закупівель під час виборчого процесу

Представник президента Володимира Зеленського в Верховній Раді Руслан Стефанчук допускає розгляд Верховною Радою президентського проекту закону "Про внесення змін до закону України "Про державні закупівлі" щодо здійснення закупівель під час виборчого процесу" наступного тижня.

"Наскільки я знаю, в понеділок на погоджувальній раді, можливо, буде повторний розгляд, повернення цього закону з тим, що б він все-таки пройшов до Верховної Ради", - сказав Стефанчук в ефірі телеканалу "Інтер" у п'ятницю ввечері.

За його словами, команда президента бачить необхідність прийняття такого закону, ґрунтуючись на консультаціях з Центральною виборчою комісією, а також вважає важливим, щоб при підготовці виборів була відповідна правова основа.

Як повідомлялося, 22 травня парламентарії відмовилися включити до порядку денного сесії законопроект №10319 авторства Зеленського про внесення змін до законів у зв'язку зі зміною виборчої системи для виборів народних депутатів і альтернативний йому проект закону №10319-1 авторства групи нардепів.

Також нардепам не вистачило голосів і для включення до порядку денного сесії президентського проекту закону "Про внесення змін до закону України "Про державні закупівлі" щодо здійснення закупівель під час виборчого процесу".

Пізніше глава ЦВК України Тетяна Сліпачук заявила, що відомство не встигне підготуватись до позачергових виборів у Раду за чинною системою закупівель.

Водночас, перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України (МЕРТ) Максим Нефьодов зазначає, що чинний закон про держзакупівлі дозволяє вчасно провести закупівлі, необхідні для підготовки та проведення позачергових парламентських виборів, і не бачить підстав змінювати законодавство.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Столтенберг ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА