17:46 28.05.2019

Американці не давали порад Зеленському щодо призначення Богдана, але радили стежити за тим, як він веде свої справи

2 хв читати
Американці не давали порад Зеленському щодо призначення Богдана, але радили стежити за тим, як він веде свої справи

Спеціальний представник із питань України, посол Курт Волкер говорить, що під час зустрічі американської делегації з президентом Володимиром Зеленським йому не надавалися рекомендації щодо призначення конкретних осіб, але йшлося про те, що новий президент має приділити увагу тому, як веде справи та проводить свою політику.

Про це він розповів у вівторок під час інтернет-конференції, відповідаючи на запитання, чи радив Волкер Зеленському "не призначати Андрія Богдана, чи поділяє адміністрація президента Дональда Трампа занепокоєння Руді Джуліані щодо оточення Зеленського, і яке його враження від Зеленського загалом".

"Під час нашої зустрічі із Зеленським ми чітко позначили, що він має приділити пильну увагу його правдивості і здібностям виконувати поставлені завдання. Українські виборці проголосували за нього, і є дуже високі очікування. Тому він (Зеленський) має уважно стежити за тим, який у нього імідж, які сигнали він посилає, і як він починає свої справи. Ми не давали жодних конкретних порад щодо конкретних осіб, тому що ми сфокусувалися на принципах керівництва і політиці, яку він проводить", - повідомив дипломат.

Він наголосив, що США підтримують заявлені президентом Зеленським зобов'язання реформувати Україну, боротися з корупцією, реформувати судову систему, встановити верховенство права. "Ми повністю підтримуємо ці принципи та цю політику і з нетерпінням очікуємо продовження роботи з ним", - додав Волкер.

За його словами, американська делегація під час зустрічі із Зеленським була "дуже вражена його прихильністю реформам, боротьбі з корупцією, створенню українського керівництва, яке служить українському народу". "Під час зустрічі з делегацією з США стосовно цього він був дуже чітким", - зауважив Волкер.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА