14:04 29.05.2019

Труба назвав кадрову ротацію в ДБР нормальним процесом

2 хв читати
Труба назвав кадрову ротацію в ДБР нормальним процесом

Директор Державного бюро розслідувань (ДБР) Роман Труба заявив, що останні звільнення в ДБР є звичайною кадровою ротацією і не вплинуть на роботу Держбюро.

"Відповідно до законодавства, троє керівників підрозділів центрального апарату та керівник одного з територіальних управлінь залишають роботу в Державному бюро розслідувань після закінчення випробувального терміну. Це не криза, не скандал, а звичайна ротація у новому правоохоронному органі, який змінюється, враховує помилки, відточує свій професіоналізм, набирає силу", - зазначено в заяві Труби, оприлюдненій на сторінці ДБР у соцмережі Facebook у середу.

Директор Держбюро зазначив, що випробувальний термін - це нормальна практика і в державних органах, і в приватних компаніях, і "ніхто не приходить до ДБР працювати довічно".

"Ці кадрові рішення не вплинуть на роботу ДБР. За півроку у нас більше ніж 11 тисяч проваджень, з яких 1191 скеровано до суду з обвинувальними актами. Є вже 122 обвинувальних вироків. Це – спільний результат усіх працівників ДБР: разом працюємо й надалі", - повідомив Труба.

За його словами, до кадрової політики ДБР прикута значна увага громадськості, хоча призначення та звільнення працівників в інших правоохоронних органах - це щоденний процес.

"Водночас є питання, які також потребують уваги. Серед них – блокування законних виборів нового складу Ради громадського контролю при ДБР. Сподіваюсь, у суді це питання буде вирішено остаточно, а нові члени РГК будуть обрані через прозору процедуру онлайн-голосування – як в НАБУ, АРМІ, Міністерстві охорони здоров’я, Міністерстві зі справ ветеранів АТО та інших органах. У свою чергу це дозволить нам створити Дисциплінарну комісію", - пояснив директор ДБР.

Раніше цього дня журналіст Bihus.Info Данило Мокрик повідомив, що директор ДБР Роман Труба видав накази про звільнення чотирьох керівників: директора теруправління ДБР у Полтаві Володимира Тимошка, керівника 2-го управління організації досудових розслідувань Олександра Тура, керівника фінансового управління Дениса Луцика та керівника управління забезпечення діяльності Василя Титарчука. "Усіх – через "виявлену невідповідність займаній посаді". Щодо всіх накази підписано вчора (28 травня - ІФ)", - написав Мокрик.

У свою чергу Тимошко заявив, що рішення про його звільнення незаконне. "Директор ДБР повідомив мені, що 28 травня 2019 року я буду звільнений із посади на підставі "невідповідності займаній посаді та недостатньої професійності". Для мене виявилось відкриттям... Жодних обґрунтованих підстав для зазначеного рішення немає, і воно повністю суперечить чинному законодавству", - написав Тимошко на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА