12:18 30.05.2019

ВР звернулася до ООН, парламентських асамблей і національних парламентів із закликом засудити порушення прав корінних народів у РФ

1 хв читати
ВР звернулася до ООН, парламентських асамблей і національних парламентів із закликом засудити порушення прав корінних народів у РФ

Верховна Рада звернулася до ООН, парламентських асамблей Ради Європи, НАТО, ОБСЄ, а також національних парламентів держав світу із закликом засудити порушення прав корінних народів у Російській Федерації.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", за законопроект №10125 на ранковому пленарному засіданні парламенту в четвер проголосувало 234 народних депутати.

"Верховна Рада звертається до ООН, парламентаріїв іноземних держав і парламентських асамблей міжнародних організацій із закликом засудити дії Російської Федерації, спрямовані на порушення й обмеження політичних, громадянських, національних, релігійних та культурних прав представників корінних народів Російської Федерації як таких, що суперечать загальновизнаним принципам і нормам міжнародного права", - йдеться в зверненні.

Народні депутати України закликали посилити політико-дипломатичний тиск на Російську Федерацію з метою припинення політики фактичної асиміляції корінних народів, порушення суверенітету автономних республік РФ як форми національної державності корінних народів.

У зверненні наголошується на необхідності захистити мови корінних народів Російської Федерації і "вимагати від російської влади повернути навчання рідною мовою і належне вивчення рідної мови в загальноосвітніх навчальних закладах у повному обсязі, усунути штучні перешкоди на шляху розвитку системи вищої освіти мовами корінних народів".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА