14:36 30.05.2019

Необхідно відновити розділ регламенту ВР про порядок створення і функціонування коаліції

2 хв читати

Юрист, екс-народний депутат Віктор Мусіяка вважає, що Верховна Рада має відновити розділ закону про регламент своєї роботи, який прописує питання створення, функціонування та припинення діяльності коаліції.

"Перед ухваленням рішення про дострокове припинення повноважень парламенту слід порушити питання про внесення змін до регламенту, щоб відновили 12-й розділ. Саме в ньому йдеться про порядок створення, функціонування та припинення діяльності коаліції, взяли і прибрали, коли вчинили цей антиконституційний переворот (2010 року - ІФ)", - сказав він під час круглого столу в четвер у Києві.

Мусіяка зазначив, що обраний на дострокових виборах новий парламент має також розпочати свою роботу зі створення коаліції. "А де механізм створення коаліції? Його немає сьогодні", - зазначив він.

Як відомо, 6 квітня 2010 року на початку президентства Віктора Януковича Конституційний суд ухвалив рішення, згідно з яким до коаліції можуть входити не тільки фракції, які її сформували, а й окремі народні депутати.

Крім того, 21 лютого 2014 року під час Революції гідності парламент ухвалив закон про відновлення дії окремих положень Конституції - так зване повернення до Конституції 2004 року, за якою Україна ставала парламентсько-президентською республікою, і з'явилося поняття коаліції депутатських фракцій.

Тоді в цьому законі 2014 року зазначалося, що коаліція формується з урахуванням рішення КС від 2010 року у Верховній Раді VII скликання, яка функціонувала до 27 листопада 2014 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА