18:35 30.05.2019

КС 4 червня визначить форму провадження щодо конституційності указу про розпуск ВР

2 хв читати
КС 4 червня визначить форму провадження щодо конституційності указу про розпуск ВР

Конституційний Суд України (КС) включив до порядку денного на 4 червня конституційне подання 62 народних депутатів про відповідність Основному закону указу президента про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України та призначення позачергових виборів.

Як повідомляється у порядку денному засідань КС, у вівторок, 4 червня, о 10:00 Велика палата Конституційного Суду розпочне розгляд питання про визначення форми конституційного провадження у справі за конституційним поданням 62 народних депутатів щодо відповідності Конституції України (конституційності) указу президента України "Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України та призначення позачергових виборів".

У свою чергу лідер фракції "Народний фронт" Максим Бурбак на своїй сторінці в соцмережі Facebook повідомив, що суддя-доповідач Віктор Кривенко офіційно повідомив йому, що провадження за цим конституційним поданням нардепів відкрито 29 травня, і попросив "невідкладно" повідомити правову позицію щодо подання.

"Зроблю це якнайшвидше. Наша позиція проста й логічна: законних підстав для розпуску парламенту не було й немає. Розраховуємо, що Конституційний Суд не затягуватиме з розглядом. Ми попросили розглянути подання в місячний термін", - написав Бурбак.

Як повідомлялося, 24 травня 2019 року до КС надійшло подання 62 нардепів щодо конституційності указу президента Володимира Зеленського про розпуск Верховної Ради VIII скликання і позачергові вибори.

Перший заступник голови фракції "Народний фронт" Андрій Тетерук повідомив, що група народних депутатів із цієї фракції внесла до КС відповідне подання. Парламентар стверджує, що коаліція фракцій "Європейська Україна" у Верховній Раді була створена відповідно до законодавства і припинила своє існування 17 травня 2019 року, коли було оголошено про вихід фракції "Народного фронту" з коаліції. На думку депутатів цієї фракції, саме з цього дня розпочався відлік 30-денного терміну для формування нової коаліції в парламенті.

Тетерук повідомив, що парламентарі, які направили подання, просять КС, щоб цю справу було розглянуто протягом двох місяців - "у найкоротші терміни" і "суспільство отримало відповідь".

За його словами, подання підписали 62 депутати. Серед них - депутати з "Народного фронту", "Блоку Петра Порошенка", Радикальної партії, зокрема її лідер Олег Ляшко, позафракційні.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА