20:53 30.05.2019

На сайті президента оприлюднено стенограму зустрічі Зеленського з керівництвом ВР і парламентських фракцій 21 травня

2 хв читати
На сайті президента оприлюднено стенограму зустрічі Зеленського з керівництвом ВР і парламентських фракцій 21 травня

На сайті президента України Володимира Зеленського оприлюднено стенограму зустрічі президента з керівництвом Верховної Ради та парламентських фракцій 21 травня 2019 року.

Як повідомлялося, 21 травня відбулися обов'язкові перед розпуском парламенту консультації глави держави з керівництвом Верховної Ради та фракцій. Цього самого дня ввечері було оприлюднено указ президента про припинення повноважень Верховної Ради VIII скликання та призначення виборів на 21 липня.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій висунув вимогу оприлюднити стенограму і відеозапис консультацій. "Я дав офіційний запит... щоб ця стенограма була передана всім учасникам зустрічі, оскільки ми обговорювали не приватні моменти - ми проводили консультації, передбачені Конституцією, і я сподіваюся, що найближчими днями на мій запит - і я впевнений, що це буде підтримано всіма головами фракцій - щоб суспільство могло бачити, як відбувалися переговори", - сказав Парубій на засіданні погоджувальної ради керівників фракцій і груп парламенту 27 травня.

Спікер також заявив, що представник президента України у Верховній Раді Руслан Стефанчук допустив неточність у своєму коментарі, розміщеному на сайті глави Української держави про зустріч президента з керівниками фракцій.

"На сайті президента було розміщено ваш коментар щодо консультацій президента з головами фракцій. Я процитую: "Учасники зустрічі погодили компромісне рішення підтримати зміни до чинного закону, які скасують мажоритарну систему і зменшать прохідний бар'єр". На жаль, цю цитату використано для того, щоб вкотре дискредитувати український парламент", - сказав Парубій.

Спікер додав: "Заявляю, що ніякого компромісу, а тим більше консенсусу не було досягнуто щодо закритих списків... Прошу надалі не дискредитувати найвищий законодавчий орган України і голів фракцій", - наголосив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА