09:37 31.05.2019

І.Геращенко про стенограму консультацій 21 травня: Ні "БПП", ні "Народний фронт" не погоджувалися на закриті списки

2 хв читати
І.Геращенко про стенограму консультацій 21 травня: Ні "БПП", ні "Народний фронт" не погоджувалися на закриті списки

Перший віце-голова Верховної Ради Ірина Геращенко наголошує, що в оприлюдненій на сайті глави держави стенограмі зустрічі президента України Володимира Зеленського з керівниками фракцій 21 травня зафіксовано негативне ставлення фракцій "Блок Петра Порошенка" ("БПП") і "Народного фронту" ("НФ") до проведення виборів за "закритими списками".

"Ключове: зі стенограми чітко видно, що Парубій, я, керівники "БПП", "НФ" і РПЛ (Радикальна партія Олега Ляшка - ІФ) заявили про неконституційність розпуску. І ні "БПП", ні "НФ" не погоджувалися на закриті списки", - написала І.Геращенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю.

Вона також наголосила на тому, що в стенограмі деякі лідери фракцій не ідентифіковані - позначені як "виступаючі".

"Більшість присутніх у залі - а це лідери фракцій, запрошені та допущені на четвертий, президентський поверх за списком, названі як "виступаючий". Тобто, на консультаціях їх так і не ідентифікували, хто є хто", - написала І.Геращенко.

На сайті президента України Володимира Зеленського 30 травня ввечері було оприлюднено стенограму зустрічі президента з керівництвом Верховної Ради та парламентських фракцій 21 травня 2019 року.

21 травня відбулися обов'язкові перед розпуском парламенту консультації глави держави з керівництвом Верховної Ради та фракцій. Цього самого дня ввечері було оприлюднено указ президента про припинення повноважень Верховної Ради VIII скликання та призначення виборів на 21 липня.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій висунув вимогу оприлюднити стенограму і відеозапис консультацій. Спікер також заявив, що представник президента України у Верховній Раді Руслан Стефанчук допустив неточність у своєму коментарі, розміщеному на сайті глави Української держави про зустріч президента з керівниками фракцій.

"На сайті президента було розміщено ваш коментар щодо консультацій президента з головами фракцій. Я процитую: "Учасники зустрічі погодили компромісне рішення підтримати зміни до чинного закону, які скасують мажоритарну систему і зменшать прохідний бар'єр". На жаль, цю цитату використано для того, щоб вкотре дискредитувати український парламент", - сказав Парубій.

Спікер додав: "Заявляю, що ніякого компромісу, а тим більше консенсусу не було досягнуто щодо закритих списків... Прошу надалі не дискредитувати найвищий законодавчий орган України і голів фракцій", - наголосив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА