11:59 31.05.2019

Ляшко і Парубій заявляють, що стенограму зустрічі лідерів фракцій із Зеленським опубліковано у відредагованому вигляді

2 хв читати
Ляшко і Парубій заявляють, що стенограму зустрічі лідерів фракцій із Зеленським опубліковано у відредагованому вигляді

Лідер фракції Радикальної партії Олег Ляшко заявляє, що оприлюднена стенограма зустрічі лідерів фракцій із президентом України Володимиром Зеленським, що відбулася 21 травня, скорочена, й вимагає надати повну версію відеозапису.

"Я стверджую, що цю стенограму оприлюднено в цензурованому вигляді", - сказав Ляшко на пленарному засіданні Верховної Ради у п'ятницю.

За словами лідера фракції, до стенограми не потрапили його слова про те, що в разі, якщо президент не виконуватиме Конституцію і закони України, то його, як Піночета, "доганятимуть усе життя".

Ляшко зазначив, що нагадав президенту історію Піночета, але, за його словами, в стенограмі немає цього уривка. "У цій стенограмі, яку вчора оприлюднено, цього уривка моєї розмови з президентом Зеленським немає... Я вимагаю від Зеленського оприлюднити відео зустрічі ... й оприлюднити повну стенограму, без цензури", - сказав він.

Лідер фракції додав, що пам'ятає, про що говорили інші учасники зустрічі, зокрема голова парламенту, але деякі його висловлювання вирізано.

"Для чого президенту Зеленському цензура? Нехай українці роблять висновки", - сказав він.

У свою чергу голова Верховної Ради Андрій Парубій підтвердив слова Ляшка й також зазначив, що стенограму опубліковано зі змінами. "Я, колеги, хочу підтвердити, що справді в стенограмі є деякі перекручування тексту, вилучено деякі речення", - сказав спікер, виступаючи на засіданні парламенту.

На сайті президента України Володимира Зеленського 30 травня ввечері було оприлюднено стенограму зустрічі президента з керівництвом Верховної Ради та парламентських фракцій 21 травня 2019 року.

21 травня відбулися обов'язкові перед розпуском парламенту консультації глави держави з керівництвом Верховної Ради та фракцій. Цього самого дня ввечері було оприлюднено указ президента про припинення повноважень Верховної Ради VIII скликання та призначення виборів на 21 липня.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій висунув вимогу оприлюднити стенограму і відеозапис консультацій. Спікер також заявив, що представник президента України у Верховній Раді Руслан Стефанчук допустив неточність у своєму коментарі, розміщеному на сайті глави Української держави про зустріч президента з керівниками фракцій.

"На сайті президента було розміщено ваш коментар щодо консультацій президента з головами фракцій. Я процитую: "Учасники зустрічі погодили компромісне рішення підтримати зміни до чинного закону, які скасують мажоритарну систему і зменшать прохідний бар'єр". На жаль, цю цитату використано для того, щоб вкотре дискредитувати український парламент", - сказав Парубій.

Спікер додав: "Заявляю, що ніякого компромісу, а тим більше консенсусу не було досягнуто щодо закритих списків... Прошу надалі не дискредитувати найвищий законодавчий орган України і голів фракцій", - наголосив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА