12:24 31.05.2019

Парубій: Жодної домовленості про закриті списки на нараді Зеленського з лідерами фракцій ВР досягнуто не було

2 хв читати
Парубій: Жодної домовленості про закриті списки на нараді Зеленського з лідерами фракцій ВР досягнуто не було

Голова Верховної Ради Андрій Парубій знову спростував інформацію про будь-які домовленості щодо проведення парламентських виборів за закритими списками, яких нібито було досягнуто на зустрічі президента України Володимира Зеленського з керівниками фракцій 21 травня.

"Кожен, хто почитав стенограму, може підтвердити чітко і відповідально: ніякої домовленості про закриті списки на нараді не було досягнуто. Жодної. І те, що було заявлено про домовленість з керівниками фракцій про відкриті списки - це відверта неправда... Більшість, переважна більшість фракцій, виступила за відкриті списки і не давала підтвердження на ідею Богдана (глава Адміністрації президента Андрій Богдан - ІФ) про те, що необхідно зробити закриті списки", - сказав Парубій на засіданні парламенту в п'ятницю.

При цьому він зазначив, що "призначення глави адміністрації всупереч закону про люстрацію - це для всіх, хто від Майдану і дотепер боровся за зміни в країні, є просто ляпасом".

"Дуже шкода, що починається президентство з антиконституційних указів і починається з неправди. І це може прочитати будь-яка людина", - наголосив Парубій.

Як повідомлялося, на сайті президента Зеленського 30 травня ввечері було оприлюднено стенограму зустрічі, обов'язкових перед розпуском парламенту консультацій, президента з керівництвом Верховної Ради і головами парламентських фракцій 21 травня 2019 року.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій висунув вимогу оприлюднити стенограму і відеозапис консультацій.

Спікер також заявив, що представник президента України у Верховній Раді Руслан Стефанчук допустив неточність у своєму коментарі, розміщеному на сайті глави Української держави, про зустріч президента з керівниками фракцій. "Я процитую: "Учасники зустрічі погодили компромісне рішення підтримати зміни до чинного закону (про вибори - ІФ), які скасують мажоритарну систему і зменшать прохідний бар'єр". На жаль, ця цитата використана для того, щоб вкотре дискредитувати український парламент... Заявляю, що ніякого компромісу, а тим більше консенсусу не було досягнуто щодо закритих списків", - сказав Парубій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА