17:41 31.05.2019

Зеленський на нараді в РНБО обговорив демонополізацію енергетичних ринків України

2 хв читати
Зеленський на нараді в РНБО обговорив демонополізацію енергетичних ринків України

 Президент України Володимир Зеленський наголосив на необхідності демонополізації енергетичних ринків України, але попередив про можливі ризики, пов'язані із запровадженням нової моделі ринку електроенергії з 1 липня.

Як повідомляє прес-служба президента України, Зеленський у п'ятницю провів нараду за участю членів Ради національної безпеки і оборони України (РНБО), присвячену енергетичній безпеці.

Під час засідання президент нагадав, що одним із зобов'язань України перед Європейським Союзом є реформування енергетичної сфери, і ключовою тут є демонополізація енергетичних ринків. З 1 липня має запрацювати черговий етап ринку електроенергії.

"Але в умовах суцільної монополізації можуть виникнути ризики і для виробників, і для споживачів, і для економіки України у цілому. Про це нас попереджають міжнародні партнери", - наголосив Зеленський.

Зазначається, що сьогодні проблематику енергетики обговорили у форматі наради, а "через два тижні буде ухвалено відповідні рішення".

Під час наради Зеленський констатував, що протягом 2014-2018 років видобуток вугілля державними підприємствами України зменшився на 47%. А українська економіка критично залежить від імпорту енергоносіїв, і дуже мало зроблено для їх отримання з різноманітних джерел.

"Попри райдужні заяви, видобуток газу не зростає. Завтра - літо, але зима близько. І вже слід готуватися до опалювального сезону", - заявив Зеленський.

Глава держави також нагадав, що в середу, 29 травня, він відвідав шахту "Лісова" в Львівській області, де загинули двоє гірників, і висловив співчуття рідним і близьким загиблих.

"Два роки тому загинули вісім гірників на шахті "Степова" ДП "Львіввугілля". Нещодавно загинули 17 шахтарів на шахті "Східкарбон" біля Луганська. Це все наші люди. Проблеми у вугільній галузі мають спільне коріння, де б вони не виникали", - наголосив президент.

Зеленський зазначив, що за останній тиждень він побував у двох місцях, де гинуть українці.

"Якщо на фронті вбивають кулі та снаряди, то в тилу - безвідповідальність, безгосподарність і корупція", - зауважив Зеленський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА