19:20 02.06.2019

У Харкові пройшов об'єднавчий з'їзд "Довіряй справам", Кернеса і Труханова обрали співголовами партії

3 хв читати
У Харкові пройшов об'єднавчий з'їзд "Довіряй справам", Кернеса і Труханова обрали співголовами партії

У Палаці спорту Харкова в неділю пройшов перший етап об'єднавчого з'їзду партії "Довіряй справам" (т. зв. "партії мерів" за участю міських голів Харкова та Одеси Геннадія Кернеса і Геннадія Труханова).

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", під час з'їзду делегати одностайно обрали Кернеса главою партії.

Новообраний глава політсили запропонував делегатам обрати співголовою партії Труханова. Цю пропозицію було поставлено на голосування і делегати також одностайно підтримали її.

У своїх виступах Кернес і Труханов задекларували низку важливих моментів: приведення Закону про мову до європейських стандартів, мир на Донбасі виключно мирним шляхом і продовження реформи децентралізації в Україні.

"Наші принципові позиції: продовження реформи децентралізації, але без спроб перекласти державні проблеми і витрати на плечі місцевого самоврядування, адміністративна реформа, ліквідація обласних і районних адміністрацій з подальшою передачею повноважень комітетам усіх рівнів, надання економічних свобод регіонам, зокрема створення вільних економічних зон, проведення узгодженої політики розвитку всіх українських регіонів, водночас захист інтересів міст-донорів, введення практики місцевих референдумів з ключових питань розвитку населених пунктів, новий Житловий кодекс, який захищатиме інтереси власників житла, а не монополістів ... податкові канікули для малого бізнесу, політика, спрямована на збереження культурних цінностей, повага релігійних поглядів і національної самоідентичності всіх народів, які проживають в Україні, приведення мовного закону до європейських стандартів, завершення війни на Донбасі виключно мирним шляхом", - сказав Труханов.

Зі свого боку Кернес заявив, що вважає мовний закон у нинішньому вигляді "великою помилкою"

"Закон про забезпечення української мови, як державної в тому вигляді, в якому він існує нині, це велика помилка. Він антиукраїнський за духом і антиконституційний за змістом. Як приклад: стаття 21 закону про мову, як і стаття 7 закону про освіту позбавляє громадян України права, здобути освіту рідною мовою, права, безпосередньо записаного в Конституції України. Вже це є причиною його опротестовувати. А таких причин багато", - сказав Кернес.

Він запевнив, що партія готова підтримати ініціативи щодо досягнення миру на Донбасі.

"Потрібно закінчити війну. Наша партія підтримає всі ініціативи припинення збройного протистояння на сході країни. Мінський формат повинен бути пожвавлений і продовжений. Альтернативи немає. Паралельно потрібно починати роботу з українцями по той бік фронту. Досить ховати героїв, потрібно повертати живих", - сказав Кернес.

Він також наголосив на необхідності вирішення проблеми переселенців і виступив за "викорінення огульного поділу українців на правильних і неправильних".

"Викорінити огульний несправедливий розподіл на правильних і неправильних українців, патріотів і сепаратистів. Харків і Маріуполь - це прикордонні міста. Це мирні кордони України. Ми перші приймаємо переселенців, тут базується армія. Історична і географічна близькість до Росії - це наша реальність. Життя показало , що з розумом і миром Україна може розвиватися з будь-якими сусідами. Здоровий глузд, а не політиканство - наша ідеологія", - зазначив Кернес.

Другий етап об'єднавчого з'їзду партії "Довіряй справам" відбудеться 9 червня в Одесі. Очікується, що на ньому будуть висунуті кандидати в народні депутати.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА