10:35 03.06.2019

Вакарчук закликав політиків не обіцяти швидкого завершення війни на Донбасі, а сприяти завершенню війни на сприятливих для України умовах

2 хв читати
Вакарчук закликав політиків не обіцяти швидкого завершення війни на Донбасі, а сприяти завершенню війни на сприятливих для України умовах

Лідер партії "Голос", музикант Святослав Вакарчук закликав політиків і представників влади не обіцяти людям швидкого завершення війни на Донбасі, а робити все, щоб війна завершилася на сприятливих для України умовах.

"Думаю, що, якщо ви побачите людину, яка скаже вам: "Я знаю точно, як завершити війну", це буде неправдою, ця людина лукавить або не розуміє, про що говорить. Це дуже багатогранний комплексний процес. І я застерігаю всіх політиків, в тому числі тих, хто сьогодні при владі: не обіцяйте людям просто швидко завершити війну, обіцяйте зробити все для того, щоб війна закінчилася якнайшвидше на сприятливих для України умовах", - сказав Вакарчук в ефірі телеканалу ТРК "Україна" в неділю ввечері.

Він назвав два основні фактори, які треба реалізувати в плані завершення конфлікту на Донбасі.

"Фактор №1 - нам потрібно на тих територіях, які ми контролюємо зараз, створити казку, створити вітрину справжнього вільного життя, де людина відчуває себе людиною гідною, захищеною, має добробут і безпеку. І коли ми покажемо приклад всередині країни, коли ми виправимо ситуацію в економіці, коли верховенство права нарешті стане не словами, а діями, коли до кожної людини ставитимуться як до найкращої... і не буде гірших чи кращих. Я впевнений, що люди на непідконтрольних територіях так чи інакше захочуть якнайшвидше об'єднатись з нами. Тоді нам буде набагато легше вирішити цю ситуацію", - пояснив лідер партії "Голос".

Друге, за словами Вакарчука, треба не забувати, що "люди, що живуть по той бік лінії розмежування, - це також наші люди".

"Нам потрібно протягнути їм руку допомоги, нам потрібно не сприймати їх як людей другого сорту. Треба показати кожному з них, незалежно від їхніх політичних поглядів, що ми чекаємо їх, думаємо про них і що ми одного разу будемо разом", - сказав він.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА