10:52 03.06.2019

До ВР можуть пройти партії "Слуга народу", "Опозиційна платформа - За життя", БПП "Солідарність" і "Батьківщина"

2 хв читати
До ВР можуть пройти партії "Слуга народу", "Опозиційна платформа - За життя", БПП "Солідарність" і "Батьківщина"

Якби вибори до Верховної Ради відбулися найближчої неділі, то до парламенту за 5-відсотковим бар'єром могли б пройти партії "Слуга народу", "Опозиційна платформа - За життя", "Європейська солідарність" (колишня БПП), "Батьківщина", свідчать результати ролінгового дослідження, проведеного Центром "Соціальний моніторинг" і Українським інститутом соціальних досліджень ім. О.Яременка.

Згідно з оприлюдненими в агентстві "Інтерфакс-Україна" в понеділок даними, партію "Слуга народу" готові підтримати 30,8% з усіх опитаних, "Опозиційну платформу - За життя" - 8,2%, "Європейську солідарність" - 7,9%, ВО "Батьківщина" - 7% респондентів.

Партія "Сила і честь" Ігоря Смешка набрала б 4,8%, "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка - 3,5%.

Партію "Голос", лідером якої є співак і музикант Святослав Вакарчук, підтримали б 2,5% опитаних.

Серед, хто визначився з вибором (1 тис. 504 респонденти) і голосуватиме, за "Слугу народу" проголосували б 40,9%, за "Опозиційну платформу - За життя" - 11,1%, "Євросолідарність" набирає 10,5%, ВО "Батьківщина" - 9,3%, "Сила і честь" - 4,9% опитаних. Високі шанси подолати прохідний бар'єр і у партії "Громадянська позиція" Гриценка, за яку проголосували б 4,8% опитаних, що визначилися з вибором.

Також певні шанси на подолання прохідного бар'єру має "Голос" Вакарчука, за яку готові проголосувати 3,3% респондентів.

Партія "Слуга народу" має найбільшу підтримку на сході країни (51,7% серед тих, хто визначився з вибором), рівну в центрі та на півдні країни, нижчу на заході України і найнижчу на Донбасі (34,9%).

Партію "Опозиційна платформа - За життя" готові підтримати на Донбасі 41,9% респондентів, що визначилися, і 17,9% на сході, водночас значно менше в інших регіонах. "Європейська солідарність", навпаки, має відносно високу підтримку на заході (15,1%) і півдні (13%) країни і значно нижче в інших регіонах.

У ВО "Батьківщина" відносно рівномірна підтримка (8,9-11,2%) майже в усіх регіонах, окрім Донбасу та сходу, де за неї проголосували б менше ніж 4,7 і 4,8% тих, хто визначився з вибором відповідно.

Ролінговое дослідження передбачає проведення основного опитування і періодичних (похвильових) оновлень бази даних опитування шляхом заміни частини анкет на новіші. Хвиля ролінгу - часовий проміжок збору нових даних для оновлення бази. Кожна хвиля реалізується на однакових за своїми параметрами вибірках респондентів, при цьому самі респонденти у вибірці щоразу нові. Вибірка кожної хвилі ролінгу є зменшеною копією загальної вибірки.

Під час основного опитування 15-19 травня було опитано 2 тис. 121 респондента віком від 18 років з 24 областей і Києва, вибірка репрезентативна за статтю, віком і типом населених пунктів. Похибка вибірки 1,2-2,2%.

Під час першої хвилі ролінгу 24-31 травня було замінено 250 анкет. Похибка вибірки не перевищує 2,2%.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА